Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Ghiduri despre paraziţii la pisici

Paraziţii la pisici reprezintă o problemă des întâlnită în cazul animalelor de companie. Deși este destul de comună, pe termen lung, poate afecta sănătatea pisicilor sau a câinilor. Paraziții sunt niște microorganisme care trăiesc pe suprafața sau chiar în interiorul unui alt organism gazdă, de care, așadar, devin dependenți pentru a supraviețui. Aceștia sunt categorisiți în interni sau externi.

Paraziții interni sunt reprezentați de viermii intestinali, în timp ce paraziții externi pot fi purici, căpușe, păduchi etc.
Adesea aceștia provoacă daune hrănindu-se cu substanțele nutritive ale gazdei. Paraziții pot provoca o serie de probleme de sănătate la pisici, începând de la iritații minore ale pielii, până la afecțiuni care îi pot pune viața în pericol.
Astfel, identificarea lor, metodele de prevenție și tratamentul adecvat sunt considerate aspecte absolut prioritare când vine vorba de îngrijirea unei pisici și menținerea ei sănătoasă.

Te invităm să explorezi, alături de specialiștii de la Purina, tipurile de paraziți existenți la pisici, semnele și manifestările prezenței lor, remediile și procedurile recomandate, dar și modalitățile de prevenire a acestora, pentru a te asigura că felina ta beneficiază de cea mai bună îngrijire.
Descoperă simptome şi tratamente, cu ajutorul ghidurilor noastre create de experți.