Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Logo Friskies
Nume de caini baieti si nume de caini fete

15 nume de câini unice pentru noul pui de câine din viața ta

6 minute de citit
Logo Friskies
Sponsorizat de Friskies Dog

Fiecare pui de câine este unic și merită un nume care îl va reprezenta cel mai bine. Dacă ai nevoie de inspirație, consultă lista noastră cu nume de câini masculi şi nume de câini femele: pentru a te ajuta să-i oferi prietenului tău patruped un nume care să i se potrivească perfect în funcție de sexul feminin sau masculin.

Urmează să îți iei un pui de câine? Felicitări!

Acum să trecem la sarcina distractivă de a-i găsi numele perfect de cățeluș sau cățelușă. Cu siguranță nu vei opta pentru un nume banal, ținând cont că citești acest articol. Pentru a te ajuta, am creat o listă cu nume unice pentru câini, pe care suntem siguri că ți le-ai fi dorit să le descoperi chiar tu:

 

Nume de câini masculi – nume neobișnuite pentru masculi sau cățeluși

1. Brooklyn

Are o personalitate rece, dură, aproape neiertătoare? Atunci Brooklyn ar putea fi numele pe care îl cauți. Se potrivește de minune unui câine cu vibrațiile renumitului cartier newyorkez sau, dimpotrivă, unui ghemotoc blănos și inocent. Indiferent de alegere, Brooklyn are o sonoritate aparte.

2. Brian

Suntem de acord, este un nume cât se poate de atipic. Nu am văzut niciodată un câine care să „semene” cu un Brian. Tocmai aceasta este și ideea. Îți poți păcăli prietenii, spunându-le că le vei face cunoștință cu Brian. Cu siguranță nu se vor aștepta să vadă un pui de câine entuziasmat care dă din coadă! De asemenea, dacă te numeri printre fanii lui Brian Griffin, patrupedul sarcastic din Family Guy, atunci îi poți aduce un tribut.

3. Trufă

Rare, prețioase și foarte căutate, trufele atât de valoroase îți pot oferi inspirația de care ai nevoie pentru a găsi acel nume unic, perfect pentru cățelul tău. În plus, odată ce vei rosti „Trufă!” cu voce tare de câteva ori, chiar o să înceapă să îți placă. Dă-i o șansă!

 

Nume de câini femele – nume neobișnuite pentru femele sau cățelușe

4. Fifi

Ce nume grozav pentru un câine posh cu atitudine și rafinament! Este unul dintre cele mai gingașe nume găsite de noi și ni se pare că se potrivește de minune pentru o cățelușă de talie mică sau medie, cu multă personalitate. Fifi este cu siguranță o alegere de care trebuie să ții cont dacă preferi un nume drăguț și neobișnuit pentru o cățelușă.

5. Ruby

Dacă ți se pare că este o cățelușă tare scumpă, acest nume inspirat de prețioasele rubine i se va potrivi de minune. Uită-te la ea, o singură privire e suficientă pentru a-ți da seama dacă „Ruby” i se potrivește.

6. Vesper

Vesper este un nume elegant, din filmul lui James Bond, Casino Royale. Pentru toți cei care adoră simbolistica din spatele unui nume, „Vesper” este alegerea potrivită. În latină înseamnă „luceafărul de seară”, așadar, se va potrivi de minune unei cățelușe cu blana închisă, oferindu-i un aer misterios și sofisticat. În plus, chiar sună interesant când îl rostești cu voce tare.

 

Nume de câini faimoase și neobișnuite pentru puii de câine

7. Einstein

Da, cu toții credem că prietenii noștri canini sunt deștepți și de-a dreptul geniali. Modul în care înțeleg ceea ce spunem și, uneori, chiar și cum ne simțim, este cu mult peste abilitățile unora dintre semenii noștri. Dacă acest lucru se potrivește cu blănosul tău, felicitări, i-ai găsit numele!

8. Churchill

Dacă ai un pui de câine serios și impunător, ar trebui să îți încerci norocul cu Churchill. Pentru a-l testa, chemă-ți câinele spunând „Churchill” cu voce tare de câteva ori. Dacă îi atragi atenția, sunt șanse ca acesta să fie câștigătorul.

9. Pollock

Jackson Pollock este faimosul pictor american cunoscut pentru modul său inovator de a picta, turnând și stropind vopseaua pe pânză. Dacă tocmai ți-ai adus acasă noul pui de câine și primul lucru pe care îl face este să se arunce într-o baltă de noroi, apoi să stropească cu entuziasm peste covoare și mobilier, căutarea unui nume unic poate lua sfârșit.

 

Nume de câini neobișnuite și simpatice

10. Săgeată

Noul tău pui de câine a și pornit într-o misiune? Dacă își urmărește tot timpul ținta, chiar și atunci când în calea sa se află garduri sau oameni, atunci, ce alt nume mai bun decât Săgeată ai putea găsi? Scurt și drăguț, câinele tău se va obișnui imediat cu el. Deși s-ar putea să nu îl oprească din alergat, acest nume se va potrivi cu siguranță unui cățeluș determinat.

11. Happy

Tovarășul tău care dă din coadă tot timpul are cumva nevoie de un nume care să se potrivească cu buna lui dispoziție? De ce să nu alegi un nume care să reflecte fix emoția pe care ai simțit-o atunci când l-ai luat pentru prima dată în brațe? Happy este unul dintre cele mai drăguțe nume pe care le poate avea un animal de companie - noi spunem că este o alegere câștigătoare.

12. Sărățel

Unii câini se agită imediat, din cele mai mici lucruri. Pentru aceștia am găsit un pseudonim perfect. Dacă noul tău cățel este pretențios și se dă mereu în spectacol atunci când lucrurile nu merg așa cum vrea el, Sărățel este un nume neobișnuit, demn de ales.

13. Bestie

Cățelușul tău va deveni cu siguranță cel mai bun prieten. La asta sunt buni câinii, nu? Deci, alegerea este evidentă! Bestie este scurt, drăguț și arată întregii lumi cât de fericit sunteți că v-ați găsit unul pe celălalt.

 

Nume de câini neobișnuite și amuzante

14. Cocos

Deși este un nume perfect pentru câinii albi și pufoși, va fi o alegere extrem de amuzantă pentru un cățel negru. În plus, puteți să-l alintați mereu „Coco", ori de câte ori merită o mângâiere.

15. Ivoriu

Ivoriu pare o idee ciudată la început, însă, nu uita, ești aici în căutarea unor nume unice. Lăsă-te inspirat sau inspirată de arta fină sau de frumusețea bijuteriilor și alege-i un nume pe măsura unicității sale. În plus, îl poți alinta mereu „Ivi”.

Nume pui de caine

Cum să inventezi un nume neobișnuit pentru un pui de câine

Sperăm că până acum ai găsit în lista noastră o mulțime de idei de nume neobișnuite pentru cățelușul sau cățelușa ta. Dacă încă stai pe gânduri, iată câteva sfaturi:

Inspiră-te de peste tot în alegerea unui nume

Poate fi culoarea preferată, un hobby sau o destinație de vacanță fascinantă - un nume de câine neobișnuit poate fi uneori chiar sub nasul nostru. Poate din produsul preferat? Dacă este ales corect, ar putea fi un nume foarte drăguț. Gândește-te la Oreo, Alună sau Piper, – câteva dintre preferatele noastre.

Află semnificația ascunsă

Uneori, trebuie doar să explorezi toate semnificațiile din spatele unui nume. Vei descoperi că Millie înseamnă „putere” în germana veche sau că Gideon înseamnă „războinic” în ebraică. Odată ce vei afla semnificațiile, vei găsi o mulțime de nume grozave.

Nu te teme de jocurile de cuvinte

Unele dintre cele mai amuzante nume sunt memorabile. Un cățel care adoră să latre poate fi cu siguranță un „Bark Twain”. Și cine poate spune că „Sherlock Bones” nu este un nume de câine potrivit pentru un cățel curios?

În cele din urmă, trebuie doar să ai o mentalitate deschisă; și nu uita, dacă ai îndoieli, strigă-ți cățelul. Fie va da din coadă fericit, fie te va ignora complet, însă vei ști cu siguranță ce simte în legătură cu noul său nume. Te invităm să descoperi și mai multe idei cu nume de câini, în funcție de personalitate.

Dacă ai un cățel pentru prima oară și ai nevoie de sfaturi pentru hrănirea puiului de câine sau sfaturi pentru dresaj, te invităm să consulți ghidurile noastre practice cu sfaturi complete pentru puii de câine.