OpenOpen

Turkish Van

Turkish Van

Pisica Turkish Van este o rasă mare, musculoasă, dar elegantă, cu corpul alb și capul și coada colorate diferit. Sunt pisici bine echilibrate și cu un aspect puternic. Urechile mari sunt așezate sus pe cap, iar ochii sunt mari, ovali și expresivi. Blana pisicii Turkish Van este lungă, moale și mătăsoasă, fără strat inferior lânos. Labele sunt acoperite de smocuri de păr, iar coada este stufoasă. Culoarea predominantă a corpului pisicii Turkish Van este alb-cretă cu marcaje colorate pe vârful capului. Coloritul de pe cap este separat de o flacără albă verticală. Ocazional, pe corp pot apărea mici amprente de culoare. Ochii pot fi căprui, albaștri sau fiecare de o altă culoare.

Turkish Van
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : O dată pe zi
Turkish Van
  • Activitate : Intensă
Turkish Van
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Cea mai surprinzătoare caracteristică a pisicii Turkish Van este afinitatea ei pentru apă. Nu doar că-i place apa, dar pare să-i și placă să înoate. Originile rasei se află în zona care înconjoară Lacul Van din Turcia, pisica fiind domesticită acolo de câteva sute de ani.

Țară de origine

Turcia

Alte denumiri

Pisica înotătoare din Turcia

Personalitate

Pisicile Turkish Van sunt extrem de inteligente și prietenoase și sunt companioni excelenți. Sunt vioaie și le jocurile cu oamenii sau cu alte pisici, așa că au nevoie de stimuli și de ocazii de joacă. Pisicile Turkish Van au vocea blândă.

Sănătate

În prezent nu există boli legate în mod specific de această rasă. Ca toate pisicile, și rasa Turkish Van are nevoie de vaccinări, deparazitare și controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisicile Turkish Van au nevoie de îngrijire regulată pentru a-și menține frumoasa blană mătăsoasă fără câlți; cel mai bine este să faci asta zilnic, pentru a evita încâlceli și încurcături majore. Dacă le obișnuiești de la o vârstă fragedă cu pieptenele și peria, pisicile se vor obișnui în curând cu ele și vei putea evita multe potențiale probleme.