Turkish Van

Turkish Van
Pisica Turkish Van este o rasă mare, musculoasă, dar elegantă, cu corpul alb și capul și coada colorate diferit. Sunt pisici bine echilibrate și cu un aspect puternic. Urechile mari sunt așezate sus pe cap, iar ochii sunt mari, ovali și expresivi. Blana pisicii Turkish Van este lungă, moale și mătăsoasă, fără strat inferior lânos. Labele sunt acoperite de smocuri de păr, iar coada este stufoasă. Culoarea predominantă a corpului pisicii Turkish Van este alb-cretă cu marcaje colorate pe vârful capului. Coloritul de pe cap este separat de o flacără albă verticală. Ocazional, pe corp pot apărea mici amprente de culoare. Ochii pot fi căprui, albaștri sau fiecare de o altă culoare.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Cea mai surprinzătoare caracteristică a pisicii Turkish Van este afinitatea ei pentru apă. Nu doar că-i place apa, dar pare să-i și placă să înoate. Originile rasei se află în zona care înconjoară Lacul Van din Turcia, pisica fiind domesticită acolo de câteva sute de ani.

Țară de origine

Turcia

Alte denumiri

Pisica înotătoare din Turcia

Personalitate

Pisicile Turkish Van sunt extrem de inteligente și prietenoase și sunt companioni excelenți. Sunt vioaie și le jocurile cu oamenii sau cu alte pisici, așa că au nevoie de stimuli și de ocazii de joacă. Pisicile Turkish Van au vocea blândă.

Sănătate

În prezent nu există boli legate în mod specific de această rasă. Ca toate pisicile, și rasa Turkish Van are nevoie de vaccinări, deparazitare și controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisicile Turkish Van au nevoie de îngrijire regulată pentru a-și menține frumoasa blană mătăsoasă fără câlți; cel mai bine este să faci asta zilnic, pentru a evita încâlceli și încurcături majore. Dacă le obișnuiești de la o vârstă fragedă cu pieptenele și peria, pisicile se vor obișnui în curând cu ele și vei putea evita multe potențiale probleme.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.