Tonkinese

Tonkinese
Rasa de pisici Tonkinese este de talie medie, are o constituție orientală și un cap ușor rotunjit cu urechi late, așezate depărtat. Ochii sunt mai deschiși decât forma orientală clasică și pot avea nuanțe diverse între verde și albastru deschis. Corpul este bine echilibrat, ferm și musculos. Blana pisicii Tonkinese este scurtă și apropiată de corp, cu o textură fină, moale și mătăsoasă. Masca, urechile, picioarele și coada sunt în mod evident mai închise la culoare decât restul corpului și se îmbină ușor cu culoarea corpului. Rasa Tonkinese poate avea o gamă largă de culori.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Tonkinese este rezultatul încrucișării dintre o pisică siameză și o pisică burmeză și, prin urmare, are caracteristici din ambele rase. Ignorate aproape complet atunci când au fost create inițial ca „Siameze aurii”, în America anilor 1950, popularitatea lor a început să crească abia prin anii ’60, când au reapărut sub numele de Tokinese.

Țară de origine

America

Alte denumiri

Siameza aurie

Personalitate

Rasa de pisici Tonkinese are aceeași natură afectuoasă și prietenoasă ca și rudele sale apropiate, Burmeza și Siameza. Sunt foarte apropiate de oameni, ceea ce face din ele animale de companie ideale – se spune că sunt foarte curioase și inteligente. Pot fi dresate să facă tot felul de trucuri și au nevoie de jucării și jocuri pentru a se distra. Le place compania, astfel că dacă urmează să le lași singure perioade lungi de timp, este absolut necesar să aibă un companion. Sunt foarte vocale, vor pălăvrăgi bucuroase cu tine și te vor urmări peste tot.

Sănătate

În prezent nu există probleme ereditare specifice raportate pentru rasa Tonkinese. Ca toate pisicile, și cele din rasa Tonkinese beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și au nevoie de deparazitare regulată și de controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Rasa Tonkinese nu are nevoie de îngrijire specială, deoarece blana lor scurtă se întreține singură, însă pisicilor le place atenția care vine la pachet cu îngrijirea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.