OpenOpen

Tonkinese

Tonkinese

Rasa de pisici Tonkinese este de talie medie, are o constituție orientală și un cap ușor rotunjit cu urechi late, așezate depărtat. Ochii sunt mai deschiși decât forma orientală clasică și pot avea nuanțe diverse între verde și albastru deschis. Corpul este bine echilibrat, ferm și musculos. Blana pisicii Tonkinese este scurtă și apropiată de corp, cu o textură fină, moale și mătăsoasă. Masca, urechile, picioarele și coada sunt în mod evident mai închise la culoare decât restul corpului și se îmbină ușor cu culoarea corpului. Rasa Tonkinese poate avea o gamă largă de culori.

Tonkinese
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Tonkinese
  • Activitate : Intensă
Tonkinese
  • Gălăgie : Ridicat

Origine

Rasa de pisici Tonkinese este rezultatul încrucișării dintre o pisică siameză și o pisică burmeză și, prin urmare, are caracteristici din ambele rase. Ignorate aproape complet atunci când au fost create inițial ca „Siameze aurii”, în America anilor 1950, popularitatea lor a început să crească abia prin anii ’60, când au reapărut sub numele de Tokinese.

Țară de origine

America

Alte denumiri

Siameza aurie

Personalitate

Rasa de pisici Tonkinese are aceeași natură afectuoasă și prietenoasă ca și rudele sale apropiate, Burmeza și Siameza. Sunt foarte apropiate de oameni, ceea ce face din ele animale de companie ideale – se spune că sunt foarte curioase și inteligente. Pot fi dresate să facă tot felul de trucuri și au nevoie de jucării și jocuri pentru a se distra. Le place compania, astfel că dacă urmează să le lași singure perioade lungi de timp, este absolut necesar să aibă un companion. Sunt foarte vocale, vor pălăvrăgi bucuroase cu tine și te vor urmări peste tot.

Sănătate

În prezent nu există probleme ereditare specifice raportate pentru rasa Tonkinese. Ca toate pisicile, și cele din rasa Tonkinese beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și au nevoie de deparazitare regulată și de controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Rasa Tonkinese nu are nevoie de îngrijire specială, deoarece blana lor scurtă se întreține singură, însă pisicilor le place atenția care vine la pachet cu îngrijirea.