OpenOpen

Singapura

Singapura

Pisica Singapura seamănă cu o Abisiniană mică. Are capul rotunjit, cu mustăți bine definite și un bot mic și lat. Urechile sunt mari și cu formă adâncită. Ochii sunt mari și migdalați, ușor înclinați și ținuți larg deschiși. Deși sunt mici, corpul acestor pisici este îndesat și musculos. Coada este subțire, cu vârful bont. Blana este scurtă și fină, cu dungi negre, maro și ivorii în fiecare fir. Aceste fire sunt mai închise pe spate, coadă și picioare. Pieptul și abdomenul sunt ivoriu deschis. Ochii pot fi căprui, verzi sau galbeni și sunt conturați cu negru.

Singapura
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Singapura
  • Activitate : Intensă
Singapura
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Rasa Singapura provine din Singapore și numele ei înseamnă Orașul Leilor, denumirea Malay a insulei lor. Era cunoscută drept „pisica de canal"" din cauza obiceiului ei de a dormi în canale și a trăi în canalizare. Acesta este și motivul pentru care pisica are o statură atât de mică; Singapura este cea mai mică rasă de pisici din lume. Se crede că rasa Singapura există de aproximativ 300 de ani și descinde din pisici din toată lumea care au sosit în Singapore pe vase și s-au încrucișat cu pisicile maidaneze locale. Autoritățile le considerau animale dăunătoare și triau periodic populația. În 1974 triajul era atât de răspândit, încât au supraviețuit doar trei pisici din rasa Singapura, care au fost exportate în America împreună cu o a patra găsită în 1980. Din aceste patru pisici s-a înființat rasa recunoscută azi.

Țară de origine

Singapore

Personalitate

Pisica Singapura este foarte afectuoasă și prietenoasă, însă, spre deosebire de suratele ei orientale, are un glas foarte slab și este mai rezervată. Pisicilor Singapura le place compania oamenilor și se bucură să stea pe genunchii sau pe umărul stăpânului – se pare că le place căldura. Preferă să stea deasupra solului și vor găsi adesea o poziție care să le ofere o vedere bună, cum ar fi sus pe rafturile cu cărți sau pe dulapuri. Sunt active, vioaie și întotdeauna dornice să se joace. Învață repede și sunt curioase și neastâmpărate.

Sănătate

În prezent nu există probleme raportate în legătură cu această rasă. Ca toate pisicile, și Singapura beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și au nevoie de deparazitare regulată și controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisicile Singapura, cu blana lor scurtă, apropiată de corp, nu necesită multă îngrijire. Totuși, se vor bucura de un periaj cu o perie moale și de atenția care vine cu acesta.