Singapura

Singapura
Pisica Singapura seamănă cu o Abisiniană mică. Are capul rotunjit, cu mustăți bine definite și un bot mic și lat. Urechile sunt mari și cu formă adâncită. Ochii sunt mari și migdalați, ușor înclinați și ținuți larg deschiși. Deși sunt mici, corpul acestor pisici este îndesat și musculos. Coada este subțire, cu vârful bont. Blana este scurtă și fină, cu dungi negre, maro și ivorii în fiecare fir. Aceste fire sunt mai închise pe spate, coadă și picioare. Pieptul și abdomenul sunt ivoriu deschis. Ochii pot fi căprui, verzi sau galbeni și sunt conturați cu negru.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa Singapura provine din Singapore și numele ei înseamnă Orașul Leilor, denumirea Malay a insulei lor. Era cunoscută drept „pisica de canal"" din cauza obiceiului ei de a dormi în canale și a trăi în canalizare. Acesta este și motivul pentru care pisica are o statură atât de mică; Singapura este cea mai mică rasă de pisici din lume. Se crede că rasa Singapura există de aproximativ 300 de ani și descinde din pisici din toată lumea care au sosit în Singapore pe vase și s-au încrucișat cu pisicile maidaneze locale. Autoritățile le considerau animale dăunătoare și triau periodic populația. În 1974 triajul era atât de răspândit, încât au supraviețuit doar trei pisici din rasa Singapura, care au fost exportate în America împreună cu o a patra găsită în 1980. Din aceste patru pisici s-a înființat rasa recunoscută azi.

Țară de origine

Singapore

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisica Singapura este foarte afectuoasă și prietenoasă, însă, spre deosebire de suratele ei orientale, are un glas foarte slab și este mai rezervată. Pisicilor Singapura le place compania oamenilor și se bucură să stea pe genunchii sau pe umărul stăpânului – se pare că le place căldura. Preferă să stea deasupra solului și vor găsi adesea o poziție care să le ofere o vedere bună, cum ar fi sus pe rafturile cu cărți sau pe dulapuri. Sunt active, vioaie și întotdeauna dornice să se joace. Învață repede și sunt curioase și neastâmpărate.

Sănătate

În prezent nu există probleme raportate în legătură cu această rasă. Ca toate pisicile, și Singapura beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și au nevoie de deparazitare regulată și controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisicile Singapura, cu blana lor scurtă, apropiată de corp, nu necesită multă îngrijire. Totuși, se vor bucura de un periaj cu o perie moale și de atenția care vine cu acesta.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.