Siberiană de pădure

Siberian Forest
Siberiana de pădure este o rasă relativ mare, cu o constituție musculoasă și trunchiul în formă de butoi. Blana este lungă și deasă, iar capul are o formă ascuțită modificată cu contururi rotunjite și ochi foarte expresivi. Aspectul fizic general este unul de forță și putere. Firele de păr mai lungi din blana triplă sunt mai deschise la culoare în apropierea pielii, închizându-se spre exterior. Aceasta face ca blana să strălucească în timp ce pisica se mișcă. Deși maro pestriț este cea mai des întâlnită culoare, o Siberiană de pădure poate avea orice formă sau culoare ori combinație de culori, lila uniform sau ciocolatiu uniform.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Siberiana de pădure este pisica națională în Rusia. Această rasă naturală există în Rusia de câteva sute de ani. Există o istorie documentată a Siberienelor care începe încă din anul 1000 și se spune că ar fi strămoșul raselor moderne cu păr lung. După ce a trăit mai multe generații în clima rece a Rusiei, rasa a dezvoltat o constituție solidă și o blană densă cu trei straturi, care este rezistentă la apă.

Țară de origine

Rusia

Alte denumiri

Pisica siberiană

Personalitate

Siberiana de pădure este un animal afectuos, care iubește compania. Se spune că este o rasă loială, sociabilă și încrezătoare. Siberienele de pădure sunt pisici foarte inteligente și par să fie în stare să „rezolve probleme” pentru a obține ce-și doresc; se spune de asemenea că le place să se joace în apă, în boluri cu apă sau în chiuvete de bucătărie care picură. Le place să se cațere și sunt vânători excelenți. Torc cu bucurie, însă pot și să chițăie sau să ciripească. Majoritatea Siberienelor de pădure vor da din coadă atunci când sunt fericite.

Sănătate

Unele linii de pisici Siberiene de pădure pot fi predispuse la o boală de inimă denumită cardiomiopatie hipertrofică.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Deși părul lung al pisicii Siberiene de pădure nu se încâlcește ușor, îngrijirea regulată ajută la păstrarea lui în cea mai bună stare. Blana lungă atinge grosimea maximă în lunile de iarnă.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.