OpenOpen

Siberiana de pădure

Siberiana de pădure

Siberiana de pădure este o rasă relativ mare, cu o constituție musculoasă și trunchiul în formă de butoi. Blana este lungă și deasă, iar capul are o formă ascuțită modificată cu contururi rotunjite și ochi foarte expresivi. Aspectul fizic general este unul de forță și putere. Firele de păr mai lungi din blana triplă sunt mai deschise la culoare în apropierea pielii, închizându-se spre exterior. Aceasta face ca blana să strălucească în timp ce pisica se mișcă. Deși maro pestriț este cea mai des întâlnită culoare, o Siberiană de pădure poate avea orice formă sau culoare ori combinație de culori, lila uniform sau ciocolatiu uniform.

Siberiana de pădure
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : Mai mult de o dată pe săptămână
Siberiana de pădure
  • Activitate : Medie
Siberiana de pădure
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Siberiana de pădure este pisica națională în Rusia. Această rasă naturală există în Rusia de câteva sute de ani. Există o istorie documentată a Siberienelor care începe încă din anul 1000 și se spune că ar fi strămoșul raselor moderne cu păr lung. După ce a trăit mai multe generații în clima rece a Rusiei, rasa a dezvoltat o constituție solidă și o blană densă cu trei straturi, care este rezistentă la apă.

Țară de origine

Rusia

Alte denumiri

Pisica siberiană

Personalitate

Siberiana de pădure este un animal afectuos, care iubește compania. Se spune că este o rasă loială, sociabilă și încrezătoare. Siberienele de pădure sunt pisici foarte inteligente și par să fie în stare să „rezolve probleme” pentru a obține ce-și doresc; se spune de asemenea că le place să se joace în apă, în boluri cu apă sau în chiuvete de bucătărie care picură. Le place să se cațere și sunt vânători excelenți. Torc cu bucurie, însă pot și să chițăie sau să ciripească. Majoritatea Siberienelor de pădure vor da din coadă atunci când sunt fericite.

Sănătate

Unele linii de pisici Siberiene de pădure pot fi predispuse la o boală de inimă denumită cardiomiopatie hipertrofică.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Deși părul lung al pisicii Siberiene de pădure nu se încâlcește ușor, îngrijirea regulată ajută la păstrarea lui în cea mai bună stare. Blana lungă atinge grosimea maximă în lunile de iarnă.