OpenOpen

Scottish Fold

Scottish Fold

Cea mai vizibilă trăsătură caracteristică a pisicii Scottish Fold sunt urechile, care sunt mici și mult aplecate în față, acoperind canalul auditiv. Vârfurile urechilor sunt rotunjite. Pisica Scottish Fold este de talie medie, cu un corps solid și compact. Capul este rotunjit, cu obraji bine definiți, și este așezat pe un gât scurt. Ochii sunt mari și larg deschiși, cu o expresie drăgălașă. Blana pisicii Scottish Fold este scurtă și deasă. Poate avea dferite culori și modele.

Scottish Fold
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Scottish Fold
  • Activitate : Scăzută
Scottish Fold
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Denumită după urechile aplecate înainte, rasa de pisici Scottish Fold a fost văzută pentru prima dată ca o mutație naturală în Scoția în anii 1960. Arbitrii concursurilor de pisici și numeroși chirurgi veterinari au decis că urechile aplecate ale pisicii erau o deformație nedorită și că va fi imposibil ca pisicile să-și curețe urechile. Atunci când pisicile cu urechi aplecate au fost încrucișate între ele, au început să apară și deformități ale coloanei vertebrale, ale picioarelor din spate și ale cozii. Rasa este populară în SUA și în alte părți ale lumii.

Țară de origine

Scoția

Personalitate

Rasa de pisici Scottish Fold are un temperament plăcut, blând, în ciuda aspectului bizar. Nu este o rasă activă, acest lucru fiind probabil determinat de durerile pe care le simt pisicile atunci când se mișcă.

Sănătate

Pisicile Scottish Fold post suferi toată viața de o boală degenerativă dureroasă a încheieturilor. Aceasta apare atunci când mutația pisicilor Scottish Fold afectează negativ cartilajul, cea mai evidentă modificare fiind cartilajul îndoil al urechii. Pe măsură ce boala progresează, încheieturile se rigidizează, oasele se lipesc, iar mișcarea devine mai dificilă și mai dureroasă. Pisicile trec de la un ușor șchipătat la refuzul de se mișca.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă și deasă a pisicii Scottish Fold este ușor de îngrijit și nu are neovie de atenție specială, deși periajul ajută la îndepărtarea părului mort. Pisicii Scottish Fold îi este greu să-și curețe singură urechile, așa că stăpânii trebuie să scoată ceara sau mizeria strânsă în urechea externă pentru a preveni infecțiile urechii.