Scottish Fold

Scottish Fold
Cea mai vizibilă trăsătură caracteristică a pisicii Scottish Fold sunt urechile, care sunt mici și mult aplecate în față, acoperind canalul auditiv. Vârfurile urechilor sunt rotunjite. Pisica Scottish Fold este de talie medie, cu un corps solid și compact. Capul este rotunjit, cu obraji bine definiți, și este așezat pe un gât scurt. Ochii sunt mari și larg deschiși, cu o expresie drăgălașă. Blana pisicii Scottish Fold este scurtă și deasă. Poate avea dferite culori și modele.
  • Pisică liniștită
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică tăcută
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Pisică de apartament
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Denumită după urechile aplecate înainte, rasa de pisici Scottish Fold a fost văzută pentru prima dată ca o mutație naturală în Scoția în anii 1960. Arbitrii concursurilor de pisici și numeroși chirurgi veterinari au decis că urechile aplecate ale pisicii erau o deformație nedorită și că va fi imposibil ca pisicile să-și curețe urechile. Atunci când pisicile cu urechi aplecate au fost încrucișate între ele, au început să apară și deformități ale coloanei vertebrale, ale picioarelor din spate și ale cozii. Rasa este populară în SUA și în alte părți ale lumii.

Țară de origine

Scoția

Alte denumiri

-

Personalitate

Rasa de pisici Scottish Fold are un temperament plăcut, blând, în ciuda aspectului bizar. Nu este o rasă activă, acest lucru fiind probabil determinat de durerile pe care le simt pisicile atunci când se mișcă.

Sănătate

Pisicile Scottish Fold post suferi toată viața de o boală degenerativă dureroasă a încheieturilor. Aceasta apare atunci când mutația pisicilor Scottish Fold afectează negativ cartilajul, cea mai evidentă modificare fiind cartilajul îndoil al urechii. Pe măsură ce boala progresează, încheieturile se rigidizează, oasele se lipesc, iar mișcarea devine mai dificilă și mai dureroasă. Pisicile trec de la un ușor șchipătat la refuzul de se mișca.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă și deasă a pisicii Scottish Fold este ușor de îngrijit și nu are neovie de atenție specială, deși periajul ajută la îndepărtarea părului mort. Pisicii Scottish Fold îi este greu să-și curețe singură urechile, așa că stăpânii trebuie să scoată ceara sau mizeria strânsă în urechea externă pentru a preveni infecțiile urechii.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.