OpenOpen

Selkirk Rex

Selkirk Rex

Este o pisică medie spre mare, cu osatura grea, care îi dă o greutate surprinzătoare și impresia de putere. Are o constituție îndesată, botul scurt și capul rotunjit. Pisicile Selkirk Rex pot avea părul lung sau scurt. Toate trei tipurile de blană - cu păr drept, spic și culcat – pot fi găsite la rasa Selkirk Rex și toate sunt ondulate, făcând blana moale la atingere. Gradul de ondulare al blănii variază în funcție de vârstă, sex, climă și anotimp. La rasa de pisici Selkirk Rex cu părul lung buclele cozii sunt sub formă de penaj și sunt depărtate de coadă. Firele de păr din guler sunt mai lungi și încadrează fața. Pisicile Selkirk Rex pot avea tot felul de culori și modele.

Selkirk Rex
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Selkirk Rex
  • Activitate : Medie
Selkirk Rex
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Rasa de pisici Selkirk Rex (cu păr lung) este denumită după Munții Selkirk din Wyoming, unde s-a născut primul asemenea pui, într-un cuib de la un adăpost de animale în 1987. Acest pui avea o blană neobișnuit de ondulată. În urma unui program experimental de reproducere cu această pisică și urmașii ei s-a descoperit că această mutație a blănii ondulate era o trăsătură dominantă – jumătate dintre toți puii aveau blana ondulată. Trăsătura este recesivă la alte rase Rex. Pisica Selkirk Rex este foarte populară în SUA și în Canada, unde datorită blănii sale surprinzătoare, groase și ondulate a câștigat porecla de „Pisica-oaie”.

Țară de origine

SUA

Alte denumiri

Pisica-oaie

Personalitate

Pisica Selkirk Rex are o personalitate vivace și activă, cu o dispoziție dulce și agreabilă. Această rasă relaxată se bucură să stea în poala stăpânului și să fie mângâiată. Este de asemenea mai mult decât bucuroasă să joace diverse jocuri și este un animal de familie excelent.

Sănătate

Rasa de pisici Selkirk Rex trăiește destul de mult. Unele pisici Selkirk Rex pot suferi de pierderea părului. Ca toate pisicile, rasa Selkirk Rex are nevoie de vaccinări, deparazitare și controale veterinare regulate pentru a rămâne sănătoasă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicii Selkirk cu păr lung necesită atenție zilnică, îngrijirea blândă ajutând la îndepărtarea nodurilor și câlților. Acest lucru se face ușor cu un pieptene cu dinții rari. Varietatea cu păr scurt are nevoie de mai puțină îngrijire. Îngrijirea exagerată a ambelor varietăți va aplatiza buclele.