Selkirk Rex

Selkirk Rex
Este o pisică medie spre mare, cu osatura grea, care îi dă o greutate surprinzătoare și impresia de putere. Are o constituție îndesată, botul scurt și capul rotunjit. Pisicile Selkirk Rex pot avea părul lung sau scurt. Toate trei tipurile de blană - cu păr drept, spic și culcat – pot fi găsite la rasa Selkirk Rex și toate sunt ondulate, făcând blana moale la atingere. Gradul de ondulare al blănii variază în funcție de vârstă, sex, climă și anotimp. La rasa de pisici Selkirk Rex cu părul lung buclele cozii sunt sub formă de penaj și sunt depărtate de coadă. Firele de păr din guler sunt mai lungi și încadrează fața. Pisicile Selkirk Rex pot avea tot felul de culori și modele.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Selkirk Rex (cu păr lung) este denumită după Munții Selkirk din Wyoming, unde s-a născut primul asemenea pui, într-un cuib de la un adăpost de animale în 1987. Acest pui avea o blană neobișnuit de ondulată. În urma unui program experimental de reproducere cu această pisică și urmașii ei s-a descoperit că această mutație a blănii ondulate era o trăsătură dominantă – jumătate dintre toți puii aveau blana ondulată. Trăsătura este recesivă la alte rase Rex. Pisica Selkirk Rex este foarte populară în SUA și în Canada, unde datorită blănii sale surprinzătoare, groase și ondulate a câștigat porecla de „Pisica-oaie”.

Țară de origine

SUA

Alte denumiri

Pisica-oaie

Personalitate

Pisica Selkirk Rex are o personalitate vivace și activă, cu o dispoziție dulce și agreabilă. Această rasă relaxată se bucură să stea în poala stăpânului și să fie mângâiată. Este de asemenea mai mult decât bucuroasă să joace diverse jocuri și este un animal de familie excelent.

Sănătate

Rasa de pisici Selkirk Rex trăiește destul de mult. Unele pisici Selkirk Rex pot suferi de pierderea părului. Ca toate pisicile, rasa Selkirk Rex are nevoie de vaccinări, deparazitare și controale veterinare regulate pentru a rămâne sănătoasă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicii Selkirk cu păr lung necesită atenție zilnică, îngrijirea blândă ajutând la îndepărtarea nodurilor și câlților. Acest lucru se face ușor cu un pieptene cu dinții rari. Varietatea cu păr scurt are nevoie de mai puțină îngrijire. Îngrijirea exagerată a ambelor varietăți va aplatiza buclele.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.