OpenOpen

Pisica Orientală cu păr lung

Pisica Orientală cu păr lung

Pisicile orientale cu păr lung au corpul lung, zvelt și elegant, asemănător Siamezei, cu capul și urechile triunghiulare și ascuțite. Blana este lungă și mătăsoasă, dar spre deosebire de pisica Persană nu există un strat inferior lânos iar blana stă drept aproape de corp, motiv pentru care este clasificată în mod oficial drept o pisică cu păr semi-lung. Coada sa stufoasă este superbă. Gama posibilă de culori ale blănii pornește de la culori compacte până la nuanțe fumurii, șuvițe sau amestecuri. Toate pisicile orientale cu păr lung au ochi verzi migdalați, cu excepția celor albe, care pot avea ochii verzi sau albaștri sau diferiți (fiecare ochi de altă culoare).

Pisica Orientală cu păr lung
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : Mai mult de o dată pe săptămână
Pisica Orientală cu păr lung
  • Activitate : Intensă
Pisica Orientală cu păr lung
  • Gălăgie : Ridicat

Origine

Pisicile orientale cu păr lung au fost importate inițial din Ankara (Turcia) în secolul al XIX-lea și au fost primele pisici cu păr lung aduse în Europa de Vest. Rasa a dispărut atunci când la începutul anilor 1900 au apărut persanele cu blana mai deasă. Pisica modernă orientală cu păr lung a fost recreată genetic de crescători din Marea Britanie prin încrucișări cu pisicile abisiniene (pentru gena părului lung) și siameze (pentru tipul de corp). Câteva dintre pisicile inițiale au fost duse în SUA, unde au fost crescute și sunt acum clasificate drept Angora de Turcia. Rasa de pisici orientale cu păr lung era cunoscută drept British Angora înainte de a fi redenumită în 2002 de iubitorii de pisici British, pentru a evita confuzia cu rasa de pisici Turkish Angora. În Europa o pisică orientală cu păr lung și culoare compactă este cunoscută drept Javaneză.

Țară de origine

Anglia

Alte denumiri

Foreign Longhair, Angora, Madarin, British Angora

Personalitate

Ca toate celelalte pisici de tip oriental, și acestea sunt vesele și sociabile. Este o rasă care „își bagă nasul peste tot” și vrea să știe tot timpul ce se întâmplă. Pisicile orientale cu păr lung sunt foarte vorbărețe care se pot plictisi ușor și au nevoie de multă atenție pentru a se juca și a se amuza. Aceste pisici caută companie, lucru pe care trebuie să-l ai în vedere dacă ești plecat de acasă în cea mai mare parte a zilei – ai putea să le asiguri ceva companie dacă iei doi pui din cuib.

Sănătate

Deși majoritatea pisicilor orientale cu păr lung trăiesc mult și sunt sănătoase, există o serie de boli care par să fie asociate cu familia pisicilor orientale – cele similare rasei Siameze cu care sunt înrudite îndeaproape.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

În pofida blănii lungi și mătăsoase, faptul că pisica orientală cu păr lung nu are un strat inferior lânos înseamnă că necesită mai puțină îngrijire decât o Persană cu păr lung. Cu toate acestea, perierea regulată pentru a îndepărta părul mort va menține blana în stare perfectă. Ca orice rasă, pisicile orientale cu păr lung au nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și un control anual al sănătății la veterinar.