Pisica Orientală Cu Păr Lung

Oriental Long Hair
Pisicile orientale cu păr lung au corpul lung, zvelt și elegant, asemănător Siamezei, cu capul și urechile triunghiulare și ascuțite. Blana este lungă și mătăsoasă, dar spre deosebire de pisica Persană nu există un strat inferior lânos iar blana stă drept aproape de corp, motiv pentru care este clasificată în mod oficial drept o pisică cu păr semi-lung. Coada sa stufoasă este superbă. Gama posibilă de culori ale blănii pornește de la culori compacte până la nuanțe fumurii, șuvițe sau amestecuri. Toate pisicile orientale cu păr lung au ochi verzi migdalați, cu excepția celor albe, care pot avea ochii verzi sau albaștri sau diferiți (fiecare ochi de altă culoare).
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisicile orientale cu păr lung au fost importate inițial din Ankara (Turcia) în secolul al XIX-lea și au fost primele pisici cu păr lung aduse în Europa de Vest. Rasa a dispărut atunci când la începutul anilor 1900 au apărut persanele cu blana mai deasă. Pisica modernă orientală cu păr lung a fost recreată genetic de crescători din Marea Britanie prin încrucișări cu pisicile abisiniene (pentru gena părului lung) și siameze (pentru tipul de corp). Câteva dintre pisicile inițiale au fost duse în SUA, unde au fost crescute și sunt acum clasificate drept Angora de Turcia. Rasa de pisici orientale cu păr lung era cunoscută drept British Angora înainte de a fi redenumită în 2002 de iubitorii de pisici British, pentru a evita confuzia cu rasa de pisici Turkish Angora. În Europa o pisică orientală cu păr lung și culoare compactă este cunoscută drept Javaneză.

Țară de origine

Anglia

Alte denumiri

Foreign Longhair, Angora, Madarin, British Angora

Personalitate

Ca toate celelalte pisici de tip oriental, și acestea sunt vesele și sociabile. Este o rasă care „își bagă nasul peste tot” și vrea să știe tot timpul ce se întâmplă. Pisicile orientale cu păr lung sunt foarte vorbărețe care se pot plictisi ușor și au nevoie de multă atenție pentru a se juca și a se amuza. Aceste pisici caută companie, lucru pe care trebuie să-l ai în vedere dacă ești plecat de acasă în cea mai mare parte a zilei – ai putea să le asiguri ceva companie dacă iei doi pui din cuib.

Sănătate

Deși majoritatea pisicilor orientale cu păr lung trăiesc mult și sunt sănătoase, există o serie de boli care par să fie asociate cu familia pisicilor orientale – cele similare rasei Siameze cu care sunt înrudite îndeaproape.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

În pofida blănii lungi și mătăsoase, faptul că pisica orientală cu păr lung nu are un strat inferior lânos înseamnă că necesită mai puțină îngrijire decât o Persană cu păr lung. Cu toate acestea, perierea regulată pentru a îndepărta părul mort va menține blana în stare perfectă. Ca orice rasă, pisicile orientale cu păr lung au nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și un control anual al sănătății la veterinar.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.