OpenOpen

Ocicat

Ocicat

Ocicat este o pisică medie spre mare, cu o blană cu multe pete. Pieptul este adânc și lat, iar picioarele sunt puternice și musculoase. Capul este ascuțit, cu o line pătrățoasă la mandibulă. Urechile mari, așezate depărtat și împodobite cu ciucuri, ajută la crearea unui aspect sălbatic. Blana pisicii Ocicat este scurtă și lucioasă, cu o textură satinată. Petele sunt așezate la distanțe mari, într-un model distinct pe lateralele corpului, pe umeri și pe picioarele din spate, extinzându-se în jos pe picioare și pe abdomen. Pe frunte se vede semnul distinctiv „M”. Coada poartă pete și inele alternative de culori mai închise și se încheie cu un vârf închis la culoare. Pisica din rasa Ocicat poate avea multe culori.

Ocicat
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Ocicat
  • Activitate : Intensă
Ocicat
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Rasa de pisici Ocicat este relativ nouă, ce a apărut ca urmare a unor împerecheri experimentale în anii 1960 în America. Crescătorii încercau să producă o Siameză alungită abisiniană, însă au produs în schimb un pui cu o minunată blană cu pete aurii pe fundal ivoriu. Semăna cu un ocelot sălbatic, de unde și numele de Ocicat. Au fost apoi introduse în programul de împerechere pisicile American Shorthairs, care au venit cu minunatele nuanțe argintii și cu musculatura și osatura puternică.

Țară de origine

America

Alte denumiri

Oci

Personalitate

Deși Ocicat a fost crescută să arate ca o pisică sălbatică, temperamentul său nu reflectă acest lucru. Este o rasă inteligentă și jucăușă, curioasă și prietenoasă și poate cere multă atenție. Ca mai toate pisicile active, ele preferă compania și sunt foarte încântate să aibă companioni umani, însă dacă oamenii sunt plecați la serviciu toată ziua ar fi util să aveți două pisici, ca să-și țină companie reciproc.

Sănătate

Nu există boli ereditare raportate pentru rasa Ocicat în prezent.

Informații suplimentare

Blana scurtă și apropiată de corp a rasei Ocicat nu necesită multă îngrijire. Ca pentru toate pisicile, se recomandă controale de sănătate anuale, vaccinare și deparazitare.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.