Ocicat

Ocicat
Ocicat este o pisică medie spre mare, cu o blană cu multe pete. Pieptul este adânc și lat, iar picioarele sunt puternice și musculoase. Capul este ascuțit, cu o line pătrățoasă la mandibulă. Urechile mari, așezate depărtat și împodobite cu ciucuri, ajută la crearea unui aspect sălbatic. Blana pisicii Ocicat este scurtă și lucioasă, cu o textură satinată. Petele sunt așezate la distanțe mari, într-un model distinct pe lateralele corpului, pe umeri și pe picioarele din spate, extinzându-se în jos pe picioare și pe abdomen. Pe frunte se vede semnul distinctiv „M”. Coada poartă pete și inele alternative de culori mai închise și se încheie cu un vârf închis la culoare. Pisica din rasa Ocicat poate avea multe culori.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Pisică de curte
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Ocicat este relativ nouă, ce a apărut ca urmare a unor împerecheri experimentale în anii 1960 în America. Crescătorii încercau să producă o Siameză alungită abisiniană, însă au produs în schimb un pui cu o minunată blană cu pete aurii pe fundal ivoriu. Semăna cu un ocelot sălbatic, de unde și numele de Ocicat. Au fost apoi introduse în programul de împerechere pisicile American Shorthairs, care au venit cu minunatele nuanțe argintii și cu musculatura și osatura puternică.

Țară de origine

America

Alte denumiri

Oci

Personalitate

Deși Ocicat a fost crescută să arate ca o pisică sălbatică, temperamentul său nu reflectă acest lucru. Este o rasă inteligentă și jucăușă, curioasă și prietenoasă și poate cere multă atenție. Ca mai toate pisicile active, ele preferă compania și sunt foarte încântate să aibă companioni umani, însă dacă oamenii sunt plecați la serviciu toată ziua ar fi util să aveți două pisici, ca să-și țină companie reciproc.

Sănătate

Nu există boli ereditare raportate pentru rasa Ocicat în prezent.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

-

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.