OpenOpen

Khao Manee

Khao Manee

Pisicile Khao Manee sunt mlădioase și musculoase, cu o blană complet albă, scurtă, moale, apropiată de corp. Urechile sunt medii spre mari, iar nasul formează o curbă delicată. Culoarea ochilor este caracteristica specială a pisicilor și poate avea orice nuanță, de la albastru la chihlimbar, galben sau verde, ori un amestec de albastru și oricare dintre celelalte culori. În Thailanda pisica Khao Manee cu ochii de culori diferite este considerată a fi cea mai bună și este deseori dăruită drept pisică aducătoare de noroc. Uneori, puii albi se nasc cu un mic semn mai întunecat pe vârful capului, care dispare până la vârsta de aproximativ 1 an. Acest lucru este normal.

Khao Manee
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Khao Manee
  • Activitate : Intensă
Khao Manee
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Rasa de pisici Khao Manee (pronunțat „Kao Maneeee”) este o rasă rară din Thailanda, despre care se spune că ar exista de câteva sute de ani. Este menționată în scrierile istorice Tamra Maew (cartea thailandeză a poemelor cu pisici - circa 1350-1767) drept Khao Plort (care înseamnă „complet alb”). Numele Khao Manee este thailandez și înseamnă „bijuteria albă”, „bijuteria” referindu-se la ochii frapanți ai rasei. Se spune că ar fi fost crescută chiar de regi; în Thailanda deține statutul de a patra mare rasă Thai, împreună cu pisica Siameză, Burmeză și rasa Korat.

Țară de origine

Thailanda

Alte denumiri

Bijuteria albă, Khao Plort, Ochiul de diamant

Personalitate

Pisicile Khao Manee sunt recunoscute pentru că sunt active, sociabile, comunicative, inteligente și jucăușe. Iubesc oamenii, torc într-un mod fermecător și au voci atractive.

Sănătate

Există o legătură evidentă între blana de culoare albă, ochii albaștri și surzenie. Nu toate pisicile albe cu ochii albaștri vor fi surde, dar există această posibilitate. Oragnizațiile iubitoare de pisici și Clubul Khao Manee recomandă ca pisicile înregistrate pentru reproducere să fie testate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicilor Khao Manee este scurtă și ușor de îngrijit. Ca orice pisică, această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale anuale de sănătate.