Khao Manee

Khao Manee
Pisicile Khao Manee sunt mlădioase și musculoase, cu o blană complet albă, scurtă, moale, apropiată de corp. Urechile sunt medii spre mari, iar nasul formează o curbă delicată. Culoarea ochilor este caracteristica specială a pisicilor și poate avea orice nuanță, de la albastru la chihlimbar, galben sau verde, ori un amestec de albastru și oricare dintre celelalte culori. În Thailanda pisica Khao Manee cu ochii de culori diferite este considerată a fi cea mai bună și este deseori dăruită drept pisică aducătoare de noroc. Uneori, puii albi se nasc cu un mic semn mai întunecat pe vârful capului, care dispare până la vârsta de aproximativ 1 an. Acest lucru este normal.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Khao Manee (pronunțat „Kao Maneeee”) este o rasă rară din Thailanda, despre care se spune că ar exista de câteva sute de ani. Este menționată în scrierile istorice Tamra Maew (cartea thailandeză a poemelor cu pisici - circa 1350-1767) drept Khao Plort (care înseamnă „complet alb”). Numele Khao Manee este thailandez și înseamnă „bijuteria albă”, „bijuteria” referindu-se la ochii frapanți ai rasei. Se spune că ar fi fost crescută chiar de regi; în Thailanda deține statutul de a patra mare rasă Thai, împreună cu pisica Siameză, Burmeză și rasa Korat.

Țară de origine

Thailanda

Alte denumiri

Bijuteria albă, Khao Plort, Ochiul de diamant

Personalitate

Pisicile Khao Manee sunt recunoscute pentru că sunt active, sociabile, comunicative, inteligente și jucăușe. Iubesc oamenii, torc într-un mod fermecător și au voci atractive.

Sănătate

Există o legătură evidentă între blana de culoare albă, ochii albaștri și surzenie. Nu toate pisicile albe cu ochii albaștri vor fi surde, dar există această posibilitate. Oragnizațiile iubitoare de pisici și Clubul Khao Manee recomandă ca pisicile înregistrate pentru reproducere să fie testate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicilor Khao Manee este scurtă și ușor de îngrijit. Ca orice pisică, această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale anuale de sănătate.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.