Devon Rex

Devon Rex
Prima impresie pe care o lasă o pisică Devon Rex este cea a unei fețe de drăcușor și a unei blăni încrețite. Obrajii sunt lați, ochii și urechile sunt foarte mari și sunt așezate jos pe cap. Blana scurtă are păr de protecție ondulat, însă este formată în cea mai mare parte din stratul inferior de puf. Pisica Devon Rex are „onduleul Marcel” caracteristic, iar blana formează bucle și valuri, îndeosebi pe spate. Mustățile și sprâncenele se ondulează de asemenea. Blana rasei de pisici Devon Rex poate avea orice culoare sau model.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Devon Rex provine dintr-o pisică cu blana ondulată, găsită în Devon în 1960. Ca și la rasa Cornish Rex, aspectul blănii pisicii Devon este dat de o genă recesivă și a fost nevoie de cosangvinizare pentru a perpetua rasa. Gena pisicilor Devon este, totuși, diferită de cea care ondulează blana pisicilor Cornish Rex, iar încrucișarea dintre pisicile Devon Rex cats și pisicile Cornish Rex produce cuiburi de pui cu blana dreaptă. Probabil că cele două mutații au apărut independent, în pofida faptului că au apărut în zone geografice atât de apropiate, respectiv în Devon și Cornwall.

Țară de origine

Anglia (ținutul Devon)

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisicile Devon Rex sunt descrise cu afecțiune drept „mici teroriști" și „maimuțe în haine de pisică din cauza bufoneriilor pe care le fac, cum ar fi să se atârne de draperii și să se cațere pe tapet! Sunt niște animale pline de viață și extrovertite. Au mai multe calități asemănătoare câinilor, cum ar fi apetitul pentru recuperat jucării, și pot fi dresate să meargă în ham și în lesă. Sunt foarte blânde și iubitoare și urăsc să se plictisească sau să stea singure. Musafirii casei pot fi surprinși să afle că sunt atent investigați de o pisică Devon Rex băgăcioasă, înainte chiar să apuce să se așeze pe scaun!

Sănătate

Din cauza blănii sale, pisica Devon Rex poate fi predispusă la candidoze ale pielii care pot provoca probleme ale urechilor, depozite de grăsime pe piele și mâncărime. Pisicile Rex pot fi de asemenea predispuse la chelire, o boală cunoscută sub numele de hipotricoză. Din cauza retroîncrucișării necesare pentru a stabili fondul genetic inițial, în trecut s-au înregistrat probleme de spasticitate asociate rasei (cunoscută drept miopatia Devon Rex), însă între timp încrucișarea atentă a eliminat aproape complet această problemă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana ondulată a pisicii Devon Rex necesită îngrijire minimă. Se pot folosi perii din cauciuc pentru a ajuta la îndepărtarea părului mort, însă cu atenție deoarece folosirea în exces poate deteriora permanent părul. Urechile pisicilor Devon Rex trebuie să fie curățate în mod regulat pentru a îndepărta depozitele de ceară care pot provoca infecții ale urechii. Pisicile cu blana mai deschisă la culoare pot avea nevoie de cremă de protecție solară pe urechi în lunile de vară. Ca pentru orice pisică, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.