OpenOpen

Devon Rex

Devon Rex

Prima impresie pe care o lasă o pisică Devon Rex este cea a unei fețe de drăcușor și a unei blăni încrețite. Obrajii sunt lați, ochii și urechile sunt foarte mari și sunt așezate jos pe cap. Blana scurtă are păr de protecție ondulat, însă este formată în cea mai mare parte din stratul inferior de puf. Pisica Devon Rex are „onduleul Marcel” caracteristic, iar blana formează bucle și valuri, îndeosebi pe spate. Mustățile și sprâncenele se ondulează de asemenea. Blana rasei de pisici Devon Rex poate avea orice culoare sau model.

Devon Rex
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Devon Rex
  • Activitate : Intensă
Devon Rex
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Rasa de pisici Devon Rex provine dintr-o pisică cu blana ondulată, găsită în Devon în 1960. Ca și la rasa Cornish Rex, aspectul blănii pisicii Devon este dat de o genă recesivă și a fost nevoie de cosangvinizare pentru a perpetua rasa. Gena pisicilor Devon este, totuși, diferită de cea care ondulează blana pisicilor Cornish Rex, iar încrucișarea dintre pisicile Devon Rex cats și pisicile Cornish Rex produce cuiburi de pui cu blana dreaptă. Probabil că cele două mutații au apărut independent, în pofida faptului că au apărut în zone geografice atât de apropiate, respectiv în Devon și Cornwall.

Țară de origine

Anglia (ținutul Devon)

Personalitate

Pisicile Devon Rex sunt descrise cu afecțiune drept „mici teroriști" și „maimuțe în haine de pisică din cauza bufoneriilor pe care le fac, cum ar fi să se atârne de draperii și să se cațere pe tapet! Sunt niște animale pline de viață și extrovertite. Au mai multe calități asemănătoare câinilor, cum ar fi apetitul pentru recuperat jucării, și pot fi dresate să meargă în ham și în lesă. Sunt foarte blânde și iubitoare și urăsc să se plictisească sau să stea singure. Musafirii casei pot fi surprinși să afle că sunt atent investigați de o pisică Devon Rex băgăcioasă, înainte chiar să apuce să se așeze pe scaun!

Sănătate

Din cauza blănii sale, pisica Devon Rex poate fi predispusă la candidoze ale pielii care pot provoca probleme ale urechilor, depozite de grăsime pe piele și mâncărime. Pisicile Rex pot fi de asemenea predispuse la chelire, o boală cunoscută sub numele de hipotricoză. Din cauza retroîncrucișării necesare pentru a stabili fondul genetic inițial, în trecut s-au înregistrat probleme de spasticitate asociate rasei (cunoscută drept miopatia Devon Rex), însă între timp încrucișarea atentă a eliminat aproape complet această problemă.

Informații suplimentare

Deși rasa de pisici Devon Rex năpârlește mult mai puțin decât alte rase (deoarece are mai puțin păr), nu se poate spune că această rasă nu năpârlește deloc, nici că este hipoalergenică. Proteina care provoacă alergii se găsește de fapt în saliva pisicii.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana ondulată a pisicii Devon Rex necesită îngrijire minimă. Se pot folosi perii din cauciuc pentru a ajuta la îndepărtarea părului mort, însă cu atenție deoarece folosirea în exces poate deteriora permanent părul. Urechile pisicilor Devon Rex trebuie să fie curățate în mod regulat pentru a îndepărta depozitele de ceară care pot provoca infecții ale urechii. Pisicile cu blana mai deschisă la culoare pot avea nevoie de cremă de protecție solară pe urechi în lunile de vară. Ca pentru orice pisică, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.