Cornish Rex

Cornish Rex
Pisicile Cornish Rex sunt musculoase și au o formă suplă. Sunt mai grele decât par. Această pisică are capul oval alungit, craniul plat și urechi mari așezate sus. Cea mai distinctivă trăsătură este blana ondulată, care este fină și moale la atingere. Blana nu are fire de protecție și ar trebui să se onduleze și să aibă un aspect încrețit. Mustățile sunt la fel de ondulate ca și restul blănii. Rasa de pisici Cornish Rex are un miros specific, pe care unii dintre proprietari îl descriu ca fiind ușor asemănător cu mirosul de brânză. Blana poate avea orice culoare sau model.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Cornish Rex își datorează existența unei mutații naturale care a fost descoperită la un pui de pisică născut la o fermă din Cornwall în 1950 – avea blana ondulată. Acesta a fost împerecheat din nou cu mama lui și doi dintre puii rezultați s-au născut cu blana ondulată. Aceasta este în prezent o caracteristică asociată acestei rase. Mutațiile care au dus la apariția părului ondulat la rasele de pisici Devon Rex și Cornish Rex sunt diferite. Încrucișarea pisicilor Devon Rex cu pisici Cornish Rex produce pui cu blana dreaptă!

Țară de origine

Anglia (ținutul Cornwall)

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisicile Cornish Rex pot fi ușor neastâmpărate și au o personalitate care poate fi descrisă ca fiind aproape veșnic tânără! Pisicile Rex sunt foarte inteligente, le place să se joace și adoră să învețe noi trucuri. Vor juca bucuroase jocuri de recuperare ore în șir. Deși sunt energice, au și momente mai liniștite, când se bucură să ți se ghemuiască în poală. Pisicilor Cornish Rex li se poate face repede frig și vor căuta în permanență cel mai cald loc în care să doarmă.

Sănătate

Una dintre bolile asociate acestei rase este hipotricoza – pierderea părului care duce la chelire. Blana neobișnuită predispune pisica la anumite boli de piele, inclusiv candidoză excesivă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana ondulată a pisicii Cornish Rex necesită îngrijire minimă. Se pot folosi perii din cauciuc pentru a îndepărta părul mort, însă cu atenție, deoarece utilizarea în exces poate deteriora părul permanent. Pisicile cu blana deschisă la culoare pot avea nevoie de cremă de protecție solară pe urechi în lunile de vară. Ca pentru toate celelalte pisici, se recomandă vaccinarea și deparazitarea regulată.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.