OpenOpen

Cornish Rex

Cornish Rex

Pisicile Cornish Rex sunt musculoase și au o formă suplă. Sunt mai grele decât par. Această pisică are capul oval alungit, craniul plat și urechi mari așezate sus. Cea mai distinctivă trăsătură este blana ondulată, care este fină și moale la atingere. Blana nu are fire de protecție și ar trebui să se onduleze și să aibă un aspect încrețit. Mustățile sunt la fel de ondulate ca și restul blănii. Rasa de pisici Cornish Rex are un miros specific, pe care unii dintre proprietari îl descriu ca fiind ușor asemănător cu mirosul de brânză. Blana poate avea orice culoare sau model.

Cornish Rex
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Cornish Rex
  • Activitate : Intensă
Cornish Rex
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Rasa de pisici Cornish Rex își datorează existența unei mutații naturale care a fost descoperită la un pui de pisică născut la o fermă din Cornwall în 1950 – avea blana ondulată. Acesta a fost împerecheat din nou cu mama lui și doi dintre puii rezultați s-au născut cu blana ondulată. Aceasta este în prezent o caracteristică asociată acestei rase. Mutațiile care au dus la apariția părului ondulat la rasele de pisici Devon Rex și Cornish Rex sunt diferite. Încrucișarea pisicilor Devon Rex cu pisici Cornish Rex produce pui cu blana dreaptă!

Țară de origine

Anglia (ținutul Cornwall)

Personalitate

Pisicile Cornish Rex pot fi ușor neastâmpărate și au o personalitate care poate fi descrisă ca fiind aproape veșnic tânără! Pisicile Rex sunt foarte inteligente, le place să se joace și adoră să învețe noi trucuri. Vor juca bucuroase jocuri de recuperare ore în șir. Deși sunt energice, au și momente mai liniștite, când se bucură să ți se ghemuiască în poală. Pisicilor Cornish Rex li se poate face repede frig și vor căuta în permanență cel mai cald loc în care să doarmă.

Sănătate

Una dintre bolile asociate acestei rase este hipotricoza – pierderea părului care duce la chelire. Blana neobișnuită predispune pisica la anumite boli de piele, inclusiv candidoză excesivă.

Informații suplimentare

Deși rasa Cornish Rex năpârlește mult mai puțin decât alte rase (pentru că are mai puțin păr), nu se poate spune că această rasă nu năpârlește deloc, și nici că este hipoalergenică. Proteina care provoacă alergia se găsește de fapt în saliva pisicii.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana ondulată a pisicii Cornish Rex necesită îngrijire minimă. Se pot folosi perii din cauciuc pentru a îndepărta părul mort, însă cu atenție, deoarece utilizarea în exces poate deteriora părul permanent. Pisicile cu blana deschisă la culoare pot avea nevoie de cremă de protecție solară pe urechi în lunile de vară. Ca pentru toate celelalte pisici, se recomandă vaccinarea și deparazitarea regulată.