OpenOpen

Chinchilla

Chinchilla

Pisica Chinchilla are o singură culoare – alb cu ochii verzi. Are capul lat, cu urechi mici așezate depărtat, dar și o față mică. Ochii sunt mar, rotunzi și strălucitori. Deși pisica Chinchilla pare să aibă osatura mai fină decât majoritatea pisicilor persoane, picioarele sunt destul de scurte, groase și puternice. Coada este scurtă și stufoasă. Blana este lungă, deasă și luxuriantă, cu un strat inferior dens și moale.

Chinchilla
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : Îngrijire zilnică
Chinchilla
  • Activitate : Scăzută
Chinchilla
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Rasa Chinchilla este un tip specific de pisică persană. Rasa are o singură culoare – o blană de un alb pur, cu vârfurile ușor colorate în negru pentru a produce un luciu argintiu. Ochii verde smarald sunt clar delimitați cu negru. Pisicile din rasa Chinchilla au fost primele crescute selectiv pentru o culoare specifică. Rasa a fost prezentată pentru prima dată în 1894 la Crystal Palace, Londra.

Țară de origine

Anglia

Personalitate

Pisica Chinchilla are un temperament blând,este iubitoare și afectuoasă. Tipurile persane sunt în general cunoscute pentru faptul că sunt mai degrabă inactive și liniștite. Se spune despre rasa de pisici Chinchilla că este mai sociabilă și extrovertită decât majoritatea pisicilor persane.

Sănătate

Rasa de pisici Chinchilla face parte din grupul de rase Persane. Așadar, există o oarecare suprapunere între Chinchilla și alte Pisici Persane cu părul lung, astfel încât multe dintre problemele pisicii Persane pot apărea și la rasa Chinchilla. Deoarece forma capului a fost scurtată iar fața a fost aplatizată, pot apărea deformări are maxilarului care pot duce la boli dentare și potențiale probleme la mâncat și băut. Nările mici și vălul palatin moale și prea lung pot de asemenea duce la probleme grave de respirație. Canalele lacrimale pot să nu-și urmeze calea naturală, astfel că ochii îi curg și umezesc fața în continuu – aceasta poate duce iritații ale pielii și inflamații ale feței. Fața plată crește de asemenea șansele apariției bolilor de ochi. Pisicile persane pot fi purtătoarele unei gene care duce la insuficiență renală (denumită boală renală polichistică autosomal dominantă) prin dezvoltarea de chisturi în rinichi. Această boală a fost identificată la mai mult de o treime din pisicile persane și pisicile exotice cu păr scurt în anii 1990, când au apărut teste de screening și deși pare să fie mai puțin frecventă la pisicile Chinchilla, ea a fost totuși identificată. Folosind screening-uri, crescătorii lucrează în prezent pentru a încerca să elimine problema aceasta – cere întotdeauna crescătorului să îți arate certificatele PKD pentru pisicile folosite pentru a produce puii pe care îi dorești.

Informații suplimentare

Dacă te gândești să îți lași pisica Chinchilla să facă pui, va trebui să o testezi pentru o serie de boli ereditare, inclusiv boli renale polichistice, pentru a asigura urmași sănătoși. Cere sfatul veterinarului. Reține că în afară de faptul că au părul lung, pisicile Chinchilla au un strat inferior des, ceea ce înseamnă că nu se pot îngriji foarte bine singure, iar crescătorul va trebui să le îngrijească zilnic.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Rasa de pisici Chinchilla necesită îngrijire zilnică pentru a păstra blana lungă și fluidă liberă de câlți și noduri. Dacă nu reușești să păstrezi blana descurcată va fi nevoie să tunzi complet pisica pentru a permite blănii să crească din nou. Unele zone au nevoie de curățare zilnică pentru a evita pătarea. Ochii pisicii Chinchilla au tendința de a curge, iar colțul ochilor și lateralul nasului vor avea nevoie de curățare regulată. Zona șezutului și partea de sub coadă sunt predispuse la murdărirea cu fecale, de aceea trebuie să ai grijă să menții această zonă foarte curată pentru a evita pătarea și umflăturile neconfortabile. Ca și la celelalte pisici, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.