Bengaleză

Bengal
Pisica Bengaleză este mare, cu aspect lucios și foarte musculoasă, cu o coadă stufoasă purtată în jos. Aspectul sălbatic al pisicii Bengaleze este sporit de blana ei distinctivă deasă și luxuriantă, pătată sau marmorată. Capul ei mare are urechi mici și mustăți proeminente, iar ochii îi sunt conturați cu negru și migdalați. Coada este stufoasă, ascuțindu-se către vârful negru. Nu există altă rasă de pisici care să aibă aspectul auriu sau perlat pudrat (lucios) găsit la unele pisici Bengaleze. Această rasă poate fi foarte pretențioasă din cauza nivelului de activitate crescut.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Pisică de curte
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica Bengaleză este o rasă relativ nouă care a fost creată inițial prin încrucișarea unei pisici leopard asiatice cu o pisică domestică din SUA. Pisica bengaleză își ia numele de la denumirea latină a strămoșului ei, Felis Bengalensis (Pisica Leopard Asiatică). Scopul dezvoltării rasei de pisici domestice bengaleze a fost acela de a păstra o cât mai mare asemănare fizică cu frumosul ei strămoș sălbatic și în același timp, noua rasă domestică a fost gândită să fie un companion de familie plăcut și de încredere.

Țară de origine

America

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisicile Bengaleze sunt de obicei afectuoase. Prin natura lor sunt extrem de energice și jucăușe. Pisicile Bengaleze sunt inteligente și par să privească totul în jurul lor întrebându-se „oare pot sa mă joc cu asta?” Sunt agile, le place să se cațere și pot fi gălăgioase, cu o voce distinctivă care a fost descrisă drept gângurit sau ciripit, ori drept un sunet bizar hârșâit. Pisicile Bengaleze sunt o rasă foarte vocală și au un vocabular bogat, care uneori poate fi destul de strident, în special în situații necunoscute. Au nevoie de companie în timpul zilei pentru a nu se plictisi, precum și oportunități de a se cățăra și a simula vânătoarea.

Sănătate

Nu există boli moștenite înregistrate pentru rasa de pisici Bengaleză, dar se sugerează că poate exista o incidență mai mare a unei boli de inimă denumită cardiomiopatie hipertrofică decât la alte rase. Unele dintre pisicile Bengaleze par de asemenea mai susceptibile la perinonită infecțioasă felină.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă și lucioasă a pisicii Bengaleze nu necesită îngrijire excesivă, dar pisica se va bucura de atenția primită în urma îngrijirii. Ca și majoritatea raselor cu păr scurt, pisicile Bengaleze sunt foarte atente cu blana lor. Ca toate pisicile, și această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale de sănătate anuale.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.