OpenOpen

Balineza

Balineza

Pisica Balineză este o rasă frumoasă, elegantă, de talie medie, cu aceleași linii zvelte și alungite ca și Siameza. Corpul este subțire și grațios, iar capul are un profil drept, cu urechi mari, care pot avea smocuri de păr. Are o blană fină, mătăsoasă și curgătoare, care poate atinge o lungime de la unul la câțiva centimetri și sta așezată aproape de corp. Coada este lungă și are părul mult mai lung. Pisica Balineză nu are un strat inferior lânos și prin urmare este clasificată oficial drept având „păr semi-lung”. Ochii sunt albastru deschis și au o formă și o așezare orientală. Blana are aceleași puncte colorate (urechi, față, picioare, labe și coadă) și o aceeași mască cu Siameza. În SUA pisicile de tip balinez cu marcaje suplimentare față de cele acceptate pentru Balineză sunt cunoscute sub numele de Javaneze.

Balineza
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : Mai mult de o dată pe săptămână
Balineza
  • Activitate : Intensă
Balineza
  • Gălăgie : Ridicat

Origine

Pisica Balineză este de fapt o Siameză cu părul lung. Observate pentru prima dată la începutul secolului XX, crescătorii au renunțat inițial la pisicuțele cu părul lung. După cel de-al doilea Război Mondial rasa s-a dezvoltat și după ce a fost denumită inițial „Siameza cu păr lung” a fost redenumită „Balineză” datorită asemănării pisicilor cu dansatorii eleganți din templele din Orientul Îndepărtat. În 1961 pisica Balineză a fost recunoscută în America, însă abia la jumătatea anilor 1970s rasa Balineză a fost importată în Europa.

Țară de origine

America

Personalitate

Temperamentul rasei de pisici Balineze este asemănător temperamentului Siamezelor, însă unii proprietari cred că Balineza este cumva mai liniștită. Cu toate acestea, este posibil ca pisica Balineză să fie oarecum extrovertită și să solicite atenție din partea companionilor ei umani. Pisicile Balineze sunt extrem de vocale și aproape că par să le vorbească stăpânilor lor. Au nevoie să facă parte din familie și nevoia lor de atenție înseamnă că le place compania oamenilor, nefiind potrivită cuiva care este toată ziua plecat de acasă.

Sănătate

Din cauza legăturilor ei cu Siamezele, rasa Balineză poate suferi de boli ereditare similare.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisica Balineză are de asemenea nevoie de îngrijire regulată și frecventă pentru a-și păstra blana frumoasă și fină, fără și câlți. Ca orice altă pisică, și pisica Balineză are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale de sănătate anuale.