Asian

Asian
Pisicile Asian au corpul lung și destul de musculos și o coadă care se subțiază spre vârful rotunjit. Femelele Asian sunt mult mai mici și mai drăguțe decât motanii. Capul este ușor ascuțit spre bot, cu creștetul rotunjit, urechi depărtate de lungime medie și ochi mari cu margine argintie. Blana, care poate avea aspect de mătase în ape, este scurtă, fină și stă aproape de corp. Există o gamă largă de culori și modele în cadrul acestui grup.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisicile din rasa Asian sunt asemănătoare pisicilor burmeze, însă au blana în culori care nu sunt recunoscute în rasa burmeză. Din acest grup mai fac parte pisicile Bombay, Burmilla și Tiffanie. Este o rasă relativ nouă și cu dezvoltare rapidă, care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rasa de pisici Asian include rasele Bombay, Burmilla și Tiffanie, care sunt menționate separat.

Țară de origine

Marea Britanie

Alte denumiri

-

Personalitate

Rasa de pisici Asian are un temperament foarte asemănător cu Burmeza – extrem de prietenoasă și afectuoasă – însă ceva mai puțin turbulentă decât burmeza. Pisicile Asian adoră să fie în centrul atenției și au nevoie să facă parte din familie. Pot fi destul de pretențioase și își urmează adesea stăpânii prin casă, cerșind atenție. Pisicile Asian sunt foarte inteligente și deseori pot rezolva probleme cum ar fi deschiderea ușilor. Pot fi foarte sensibile la sentimentele stăpânilor lor, ceea ce le face companioni excelenți.

Sănătate

Nu există boli specifice referitoare la pisicile Asian în literatura veterinară, însă poate exista o tendință în cadrul acestui grup de a dezvolta boli asociate rasei Burmeze. Unele linii de Burmeză par mai predispuse către diabetul zaharat decât alte rase.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă și apropiată de corp a pisicii Asian cu păr scurt nu necesită multă îngrijire, deși le place atenția pe care o presupune aceasta. Ca orice altă pisică, și rasa Asian beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și are nevoie de deparazitare regulată și de controale veterinare anuale de sănătate.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.