OpenOpen

Asian

Asian

Pisicile Asian au corpul lung și destul de musculos și o coadă care se subțiază spre vârful rotunjit. Femelele Asian sunt mult mai mici și mai drăguțe decât motanii. Capul este ușor ascuțit spre bot, cu creștetul rotunjit, urechi depărtate de lungime medie și ochi mari cu margine argintie. Blana, care poate avea aspect de mătase în ape, este scurtă, fină și stă aproape de corp. Există o gamă largă de culori și modele în cadrul acestui grup.

Asian
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Asian
  • Activitate : Intensă
Asian
  • Gălăgie : Ridicat

Origine

Pisicile din rasa Asian sunt asemănătoare pisicilor burmeze, însă au blana în culori care nu sunt recunoscute în rasa burmeză. Din acest grup mai fac parte pisicile Bombay, Burmilla și Tiffanie. Este o rasă relativ nouă și cu dezvoltare rapidă, care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rasa de pisici Asian include rasele Bombay, Burmilla și Tiffanie, care sunt menționate separat.

Țară de origine

Marea Britanie

Personalitate

Rasa de pisici Asian are un temperament foarte asemănător cu Burmeza – extrem de prietenoasă și afectuoasă – însă ceva mai puțin turbulentă decât burmeza. Pisicile Asian adoră să fie în centrul atenției și au nevoie să facă parte din familie. Pot fi destul de pretențioase și își urmează adesea stăpânii prin casă, cerșind atenție. Pisicile Asian sunt foarte inteligente și deseori pot rezolva probleme cum ar fi deschiderea ușilor. Pot fi foarte sensibile la sentimentele stăpânilor lor, ceea ce le face companioni excelenți.

Sănătate

Nu există boli specifice referitoare la pisicile Asian în literatura veterinară, însă poate exista o tendință în cadrul acestui grup de a dezvolta boli asociate rasei Burmeze. Unele linii de Burmeză par mai predispuse către diabetul zaharat decât alte rase.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă și apropiată de corp a pisicii Asian cu păr scurt nu necesită multă îngrijire, deși le place atenția pe care o presupune aceasta. Ca orice altă pisică, și rasa Asian beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și are nevoie de deparazitare regulată și de controale veterinare anuale de sănătate.