American Wirehair

American Wirehair
Așa cum o sugerează și numele, blana este cea care dă caracteristica rasei American Wirehair. Pisica American Wirehair este de talie mare și are o blană aspră, ondulată și sârmoasă – fiecare fir de păr scurt sau mediu este subțire și încrețit sau încârligat. Mustățile sunt adesea ondulate. Aspectul general „sârmos” devine pe deplin vizibil doar atunci când pisica ajunge la maturitate; pisicuțele American Wirehair care par să aibă blana foarte ondulată când sunt pui se pot transforma în pisici adulte cu părul mai degrabă ondulat decât sârmos și viceversa. Pot avea mai multe culori, modele și pete.
  • Pisică liniștită
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici American Wirehair a apărut ca o mutație spontană la unul dintre puii pisicilor de la o fermă din New York în 1966 când un pisoi cu păr sârmos (pe nume Adam) a apărut printre puii fătați cu blană normală. Toate pisicile cu pedigree American Wirehair îl au drept strămoș comun pe Adam. Pisica American Wirehair a devenit populară în Statele Unite și în Canada, însă este puțin cunoscută în alte părți.

Țară de origine

America

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisica American Wirehair este prietenoasă și destul de leneșă. Este relaxată, drăgălașă, blândă și jucăușă, îi plac jucăriile și jocurile cu stăpânul. Nu este o rasă deosebit de gălăgioasă.

Sănătate

Crescătorii americani susțin că rasa American Wirehair este robustă, având puține probleme de sănătate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana rasei American Wirehair necesită puțină atenție și poate fi chiar deteriorată prin îngrijire. Ca orice altă pisică, și această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale de sănătate anuale.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.