OpenOpen

American Wirehair

American Wirehair

Așa cum o sugerează și numele, blana este cea care dă caracteristica rasei American Wirehair. Pisica American Wirehair este de talie mare și are o blană aspră, ondulată și sârmoasă – fiecare fir de păr scurt sau mediu este subțire și încrețit sau încârligat. Mustățile sunt adesea ondulate. Aspectul general „sârmos” devine pe deplin vizibil doar atunci când pisica ajunge la maturitate; pisicuțele American Wirehair care par să aibă blana foarte ondulată când sunt pui se pot transforma în pisici adulte cu părul mai degrabă ondulat decât sârmos și viceversa. Pot avea mai multe culori, modele și pete.

American Wirehair
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
American Wirehair
  • Activitate : Medie
American Wirehair
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Rasa de pisici American Wirehair a apărut ca o mutație spontană la unul dintre puii pisicilor de la o fermă din New York în 1966 când un pisoi cu păr sârmos (pe nume Adam) a apărut printre puii fătați cu blană normală. Toate pisicile cu pedigree American Wirehair îl au drept strămoș comun pe Adam. Pisica American Wirehair a devenit populară în Statele Unite și în Canada, însă este puțin cunoscută în alte părți.

Țară de origine

America

Personalitate

Pisica American Wirehair este prietenoasă și destul de leneșă. Este relaxată, drăgălașă, blândă și jucăușă, îi plac jucăriile și jocurile cu stăpânul. Nu este o rasă deosebit de gălăgioasă.

Sănătate

Crescătorii americani susțin că rasa American Wirehair este robustă, având puține probleme de sănătate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana rasei American Wirehair necesită puțină atenție și poate fi chiar deteriorată prin îngrijire. Ca orice altă pisică, și această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale de sănătate anuale.