Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
OpenOpen

friskies

Hrana pentru pisici Purina Friskies

Din prima zi în care v-ați adus pisica acasă i-ați făcut o promisiune.
Promisiunea făcută de a o îngriji, de a o hrăni corect și de a o ajuta să trăiască o viață fericită și sănătoasă, va aduce fericire în casa voastră.


  • 100% nutriție completă, echilibrată și gustoasă, cu proteine animale de calitate
  • Efectuăm sute de verificări zilnice pe parcursul procesului nostru de fabricație
  • Dezvoltată de nutriționiștii Purina
  • Fabricat cu ingrediente de înaltă calitate, selectate cu atenție de la furnizori cunoscuți și de încredere
  • Ne angajăm să folosim ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în 2025


Hrana uscata pentru pisici Purina Friskies
Friskies® Hairball cu Pui și Legume

Friskies® Hairball cu Pui și Legume, 1.5 kg

buton

buton

Friskies® Indoor, cu Pui și Legume

Friskies® Indoor, cu Pui și Legume, 300 g

buton

buton

Friskies® Indoor, cu Pui și Legume

Friskies® Indoor, cu Pui și Legume, 1.5 kg

buton

buton

Friskies® Indoor, cu Pui și Legume

Friskies® Indoor, cu Pui și Legume, 10 kg

buton

buton

Friskies® Junior cu Pui, Lapte și Legume 300g

Friskies® Junior cu Pui, Lapte și Legume, 300 g

buton

buton

Friskies® Junior cu Pui, Lapte și Legume 1,5 kg

Friskies® Junior cu Pui, Lapte și Legume, 1,5 kg

buton

buton

Friskies® Junior cu Pui, Lapte și Legume 10 kg

Friskies® Junior cu Pui, Lapte și Legume, 10 kg

buton

buton

Friskies® Sterilized cu Somon și Legume 300g

Friskies® Sterilized cu Somon și Legume, 300g

buton

buton

Friskies® Sterilized cu Somon și Legume, 10 kg

Friskies® Sterilized cu Somon și Legume, 1.5 kg

buton

buton

Friskies® Sterilized cu Somon și Legume, 10 kg

Friskies® Sterilized cu Somon și Legume, 10 kg

buton

buton

Friskies® cu Pui și Legume 300g

Friskies® cu Pui și Legume, 300g

buton

Friskies® cu Pui și Legume 10 kg

Friskies® cu Pui și Legume, 10 kg

buton

buton

Friskies®cu Vită, Pui și Legume, 10 kg

Friskies®cu Vită, Pui și Legume, 10 kg

buton

buton


Hrana umeda pentru pisici Purina Friskies
Friskies® cu Pui în Sos

Friskies® cu Pui în Sos,
85 g

buton

buton

Friskies® cu Curcan în Sos

Friskies® cu Curcan în Sos,
85 g

buton

buton

FRISKIES® cu Somon în Sos

FRISKIES® cu Somon în Sos, 85 g

buton

buton

Friskies® Junior cu Pui în Sos

Friskies® Junior cu Pui în Sos, 85 g

buton

buton

Friskies® Multipack Adult cu Carne în Sos

Friskies® Multipack Adult cu Vită/Pui/Miel/Rață în Sos, 4 x 85 g

buton

buton

Friskies® Junior Multipack cu Carne în Sos

Friskies® Junior Multipack cu Pui în Sos,
4 x 85 g

buton

butonCe inseamna „hrana cu amestesc de proteine de origine vegetală sau animală“? De ce ar fi bună pentru pisica mea?
Proteina este un nutrient esențial cu beneficii asupra multor funcții ale organismului, precum dezvoltarea mușchilor, refacerea țesuturilor, transportul oxigenului către sânge, funcția imunitară, acționând totodată ca enzime și sursă de energie. Proteinele sunt compuse din aminoacizi și pot fi de origine animală sau vegetală. Pisicile pot beneficia de aminoacizii din proteinele de ambele origini. Majoritatea ingredientelor proteice nu dețin toți aminoacizii necesari în proporțiile necesare, de aceea nu sunt eficiente atunci când sunt consumate ca unică sursă de proteină. Combinarea cu atenție a celor două surse de proteină asigură echilibrul optim de aminoacizi.
Care proteină este mai bună pentru pisica mea? Cea de origine vegetală sau cea de origine animală?
Ambele proteine sunt compuse din aminoacizi, astfel că nu se poate spune care dintre ele este mai bună. Majoritatea ingredientelor aduc o diversitate de nutrienți hranei destinate animalelor. Folosind ingrediente care să conțină proteine de ambele origini, nutriționiștii pot valorifica beneficiile fiecărui ingredient, furnizând astfel animalelor de companie o hrană completă, echilibrată și gustoasă.
De ce arată diferit crochetele Friskies?
Într-adevăr, crochetele Friskies arată diferit din punct de vedere coloristic, deoarece au fost eliminate crochetele roșii, acestea fiind înlocuite cu unele de culoare verde, portcolie, maro sau cu cele în culori naturale. Totuși, vă asigurăm că Friskies folosește în continuare doar coloranți, arome și conservanți neartificali în materia brută și în fabrici. Iar acești coloranți neartificiali au fost întotdeauna siguri pentru consum.
Ce înseamnă „fiecare ingredient are un rol“? Care sunt ingredientele folosite în produsele Friskies și ce rol au acestea?
Fiecare ingredient folosit în rețetă este conform cu Standardele de Nutriție pentru pisici și asigură o nutriție 100% completă și echilibrată sau aduc diversitate produselor noastre. Pentru informații privind ingredientele folosite pentru produsele Friskies, scopul și beneficiile lor în hrana pentru animale, accesați https://www.purina.eu/ingredients .
Susțineți că hrana este „dezvoltată de nutriționiștii Purina“. Nu sunt implicați și medici veterinari în acest proces?
Nutriționiștii noștri, experți în acest domeniu, se asigură că animalele vor avea parte de nutriția de care au nevoie. De aceea, atunci când concepem rețetele, fiecare nouă direcție este verificată de veterinari, care se asigură, la rândul lor, că sănătatea animalelor de companie este prioritatea noastră.
Care este promisiunea referitoare la trasabilitate?
Trasabilitatea este importantă deoarece dorim să ne asigurăm că toate rețetele noaste sunt implementate folosind ingrediente de înaltă calitate, selectate de la furnizorii noștri de încredere. Colaborarea cu aceștia este aprobată, în urma unui proces strict de selecție și doar dacă sunt îndeplinite aceste 4 criterii: 1. Calitatea și siguranța hranei și ambalării; 2. fezabilitatea tehnică; 3. aprovizionarea responsabilă și 4. stabilitatea financiară. Furnizorii noștri sunt evaluați constant pentru a ne asigura că îndeplinesc aceste criterii.
Care este obiectivul pentru 2025?
În aprilie 2018, Nestlé și-a anunțat obiectivul ca toate ambalajele să fie reciclabile și reutilizabile până în 2025. Obiectivul Purina este ca niciunul dintre ambalajele produselor noatre, inclusiv plasticul, să nu ajungă în coșul de resturi menajere. Nestlé crede că există o nevoie urgentă de a minimiza impactul pe care îl au ambalajele asupra mediului înconjurător.
Ce înseamnă ambalare reutilizabilă?
Potrivit standardului ISO 140:21:2016, Clauza 7.12.1.1., este vorba despre o caracteristică a unui produs sau ambalaj care a fost conceput și proiectat pentru a realiza, pe parcursul ciclului său de viață, un anumit număr de cicluri sau rotații, în același scop pentru care a fost conceput.
Pe ambalajul produsului văd logo-ul cu mesajul „Conceput pentru a fi reciclat“. Asta înseamnă că acest ambalaj poate fi reciclat?
Din punct de vedere tehnic, ambalajele pe care l-am creat pot fi reciclate. Totuși, acest lucru depinde de infrastructura celor abilitați să le colecteze, sorteze și recicleze în fiecare țară și de înlesnirea accesului la facilitățile de colectare pentru cel puțin 50% dintre consumatori. Pentru a afla mai multe despre modalitățile de a arunca ambalajele, vă rugăm să accesați pagina web Purina https://www.purina.ro/responsabilitate-sociala/despre-reciclare Pentru a afla din ce material este realizat ambalajul produsului tău, vezi căsuța referitoare la material aflată lângă codul EAN.
Pisicile sunt carnivore. De ce ar trebui să consume proteină vegetală?
Pisicile sunt, prin natura lor, carnivore, asta înseamnă că se hrănesc cu carne. Pisicile au nevoie de proteine. Spre deosebire de câini, proteinele sunt principala sursă de energie din alimentația pisicilor. Dar acest lucru nu înseamnă că pisicile nu pot mânca cereale, legume și fructe. Ele nu pot supraviețui cu o dietă vegetariană, pentru că au nevoie de anumiți aminoacizi care se găsesc doar în proteina animală, dar pot folosi proteinele din surse vegetale pentru energie și funcții precum menținerea țesutului corporal (ex: masă corporală) și susținerea diferitelor procese ale organismului (ex: producerea de anticorpi).