Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Turkish Van

Turkish Van

Pisica Turkish Van este o rasă mare, musculoasă, dar elegantă, cu corpul alb și capul și coada colorate diferit. Sunt pisici bine echilibrate și cu un aspect puternic. Urechile mari sunt așezate sus pe cap, iar ochii sunt mari, ovali și expresivi. Blana pisicii Turkish Van este lungă, moale și mătăsoasă, fără strat inferior lânos. Labele sunt acoperite de smocuri de păr, iar coada este stufoasă. Culoarea predominantă a corpului pisicii Turkish Van este alb-cretă cu marcaje colorate pe vârful capului. Coloritul de pe cap este separat de o flacără albă verticală. Ocazional, pe corp pot apărea mici amprente de culoare. Ochii pot fi căprui, albaștri sau fiecare de o altă culoare.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Turkish Van sunt extrem de inteligente și prietenoase și sunt companioni excelenți. Sunt vioaie și le plac jocurile cu oamenii sau cu alte pisici, așa că au nevoie de stimuli și de ocazii de joacă. Pisicile Turkish Van au vocea blândă.

Origine

Țară de origine: Turcia

Alte denumiri: Pisica înotătoare din Turcia

Cea mai surprinzătoare caracteristică a pisicii Turkish Van este afinitatea ei pentru apă. Nu doar că-i place apa, dar pare să-i și placă să înoate. Originile rasei se află în zona care înconjoară Lacul Van din Turcia, pisica fiind domesticită acolo de câteva sute de ani.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!