Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Tonkinese

Tonkinese

Rasa de pisici Tonkinese este de talie medie, are o constituție orientală și un cap ușor rotunjit cu urechi late, așezate depărtat. Ochii sunt mai deschiși decât forma orientală clasică și pot avea nuanțe diverse între verde și albastru deschis. Corpul este bine echilibrat, ferm și musculos. Blana pisicii Tonkinese este scurtă și apropiată de corp, cu o textură fină, moale și mătăsoasă. Masca, urechile, picioarele și coada sunt în mod evident mai închise la culoare decât restul corpului și se îmbină ușor cu culoarea corpului. Rasa Tonkinese poate avea o gamă largă de culori.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Rasa de pisici Tonkinese are aceeași natură afectuoasă și prietenoasă ca și rudele sale apropiate, Burmeza și Siameza. Sunt foarte apropiate de oameni, ceea ce face din ele animale de companie ideale – se spune că sunt foarte curioase și inteligente. Pot fi dresate să facă tot felul de trucuri și au nevoie de jucării și jocuri pentru a se distra. Le place compania, astfel că dacă urmează să le lași singure perioade lungi de timp, este absolut necesar să aibă un companion. Sunt foarte vocale, vor pălăvrăgi bucuroase cu tine și te vor urmări peste tot.

Origine

Țară de origine: America

Alte denumiri: Siameza aurie

Rasa de pisici Tonkinese este rezultatul încrucișării dintre o pisică siameză și o pisică burmeză și, prin urmare, are caracteristici din ambele rase. Ignorate aproape complet atunci când au fost create inițial ca „Siameze aurii”, în America anilor 1950, popularitatea lor a început să crească abia prin anii ’60, când au reapărut sub numele de Tokinese.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!