Pentru ei, toată pasiunea noastră
Somali

Somali

Pisica Somali are o constituție medie; este solidă, zveltă și cu musculatura bine dezvoltată. Capul formează o pană medie cu contururi fine, iar urechile sunt așezate depărtat și sunt acoperite de smocuri de păr. Ochii sunt migdalați, așezați depărtat și sunt adesea galbeni, căprui sau verzi – cu cât nuanța este mai profundă, cu atât mai bine. Picioarele sunt lungi și au labe ovale acoperite de smocuri de blană. Blana are o lungime medie, iar părul moale și fin este des, însă stă lipit de corp. Pisicile adulte Somali ajunse la maturitate au „guler” și „pantaloni”, însă acestea nu vor fi evidente la pui. Fiecare fir de păr ar trebui să aibă minim trei dungi care formează șase secțiuni colorate contrastant de la bază către vârf. Pisica Somali poate „veni” în oricare dintre 28 de culori. „Standardul” este o blană de un maro auriu intens cu o bază de culoarea caisei cu picățele negre.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de exterior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Somali sunt foarte inteligente. Rasa Somali are un temperament plăcut, este jucăușă și îi plac jocurile și jucăriile. Pisicile Somali pot fi mai timide și mai independente decât verișoarele lor abisiniene, însă se bucură de compania oamenilor. Sunt active și le place să aibă acces la activități în aer liber.

Origine

Țară de origine: America

Pisica Somali este versiunea cu păr lung a pisicii Abisiniene. Gena părului lung a fost introdusă în rasa abisiniană la începutul anilor 1900, însă varietatea cu păr lung nu a fost crescută în mod sistematic până în anii 1960. Inserția inițială a genei părului lung a avut loc în Marea Britanie, iar abisinienele care purtau gena recesivă au fost exportate în Europa și America. Creșterea sistematică a pisicii Somali a început în America. Pisicile Somali au devenit rapid populare și în alte părți, îndeosebi în Australia unde sunt crescute în asemenea măsură încât aproape exclud abisinienele.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!