Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Singapura

Singapura

Pisica Singapura seamănă cu o Abisiniană mică. Are capul rotunjit, cu mustăți bine definite și un bot mic și lat. Urechile sunt mari și cu formă adâncită. Ochii sunt mari și migdalați, ușor înclinați și ținuți larg deschiși. Deși sunt mici, corpul acestor pisici este îndesat și musculos. Coada este subțire, cu vârful bont. Blana este scurtă și fină, cu dungi negre, maro și ivorii în fiecare fir. Aceste fire sunt mai închise pe spate, coadă și picioare. Pieptul și abdomenul sunt ivoriu deschis. Ochii pot fi căprui, verzi sau galbeni și sunt conturați cu negru.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisica Singapura este foarte afectuoasă și prietenoasă, însă, spre deosebire de suratele ei orientale, are un glas foarte slab și este mai rezervată. Pisicilor Singapura le place compania oamenilor și se bucură să stea pe genunchii sau pe umărul stăpânului – se pare că le place căldura. Preferă să stea deasupra solului și vor găsi adesea o poziție care să le ofere o vedere bună, cum ar fi sus pe rafturile cu cărți sau pe dulapuri. Sunt active, vioaie și întotdeauna dornice să se joace. Învață repede și sunt curioase și neastâmpărate.

Origine

Țară de origine: Singapore

Rasa Singapura provine din Singapore și numele ei înseamnă Orașul Leilor, denumirea Malay a insulei lor. Era cunoscută drept „pisica de canal" din cauza obiceiului ei de a dormi în canale și a trăi în canalizare. Acesta este și motivul pentru care pisica are o statură atât de mică; Singapura este cea mai mică rasă de pisici din lume. Se crede că rasa Singapura există de aproximativ 300 de ani și descinde din pisici din toată lumea care au sosit în Singapore pe vase și s-au încrucișat cu pisicile maidaneze locale. Autoritățile le considerau animale dăunătoare și triau periodic populația. În 1974 triajul era atât de răspândit, încât au supraviețuit doar trei pisici din rasa Singapura, care au fost exportate în America împreună cu o a patra găsită în 1980. Din aceste patru pisici s-a înființat rasa recunoscută azi.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!