Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Selkirk Rex

Selkirk Rex

Este o pisică medie spre mare, cu osatura grea, care îi dă o greutate surprinzătoare și impresia de putere. Are o constituție îndesată, botul scurt și capul rotunjit. Pisicile Selkirk Rex pot avea părul lung sau scurt. Toate trei tipurile de blană - cu păr drept, spic și culcat – pot fi găsite la rasa Selkirk Rex și toate sunt ondulate, făcând blana moale la atingere. Gradul de ondulare al blănii variază în funcție de vârstă, sex, climă și anotimp. La rasa de pisici Selkirk Rex cu părul lung buclele cozii sunt sub formă de penaj și sunt depărtate de coadă. Firele de păr din guler sunt mai lungi și încadrează fața. Pisicile Selkirk Rex pot avea tot felul de culori și modele.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisica Selkirk Rex are o personalitate vivace și activă, cu o dispoziție dulce și agreabilă. Această rasă relaxată se bucură să stea în poala stăpânului și să fie mângâiată. Este, totodată, mai mult decât bucuroasă să joace diverse jocuri și este un animal de familie excelent.

Origine

Țară de origine: SUA

Alte denumiri: Pisica-oaie

Rasa de pisici Selkirk Rex (cu păr lung) este denumită după Munții Selkirk din Wyoming, unde s-a născut primul asemenea pui, într-un cuib de la un adăpost de animale în 1987. Acest pui avea o blană neobișnuit de ondulată. În urma unui program experimental de reproducere cu această pisică și urmașii ei s-a descoperit că această mutație a blănii ondulate era o trăsătură dominantă – jumătate dintre toți puii aveau blana ondulată. Trăsătura este recesivă la alte rase Rex. Pisica Selkirk Rex este foarte populară în SUA și în Canada, unde datorită blănii sale surprinzătoare, groase și ondulate a câștigat porecla de „Pisica-oaie”.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!