Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisica Orientală Cu Păr Lung

Pisica Orientală cu păr lung

Pisicile orientale cu păr lung au corpul lung, zvelt și elegant, asemănător Siamezei, cu capul și urechile triunghiulare și ascuțite. Blana este lungă și mătăsoasă, dar, spre deosebire de pisica Persană, nu există un strat inferior lânos, iar blana stă drept, aproape de corp, motiv pentru care este clasificată în mod oficial drept o pisică cu păr semi-lung. Coada sa stufoasă este superbă. Gama posibilă de culori ale blănii pornește de la culori compacte până la nuanțe fumurii, șuvițe sau amestecuri. Toate pisicile orientale cu păr lung au ochi verzi migdalați, cu excepția celor albe, care pot avea ochii verzi, albaștri sau diferiți (fiecare ochi de altă culoare).

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Ca toate celelalte pisici de tip oriental, și acestea sunt vesele și sociabile. Este o rasă care „își bagă nasul peste tot” și vrea să știe tot timpul ce se întâmplă. Pisicile orientale cu păr lung sunt foarte vorbărețe, se pot plictisi ușor și au nevoie de multă atenție pentru a se juca și a se amuza. Aceste pisici caută companie, lucru pe care trebuie să-l ai în vedere dacă ești plecat de acasă în cea mai mare parte a zilei – ai putea să le asiguri ceva companie dacă iei doi pui din cuib.

Origine

Țară de origine: Anglia

Alte denumiri: Foreign Longhair, Angora, Madarin, British Angora

Pisicile orientale cu păr lung au fost importate inițial din Ankara (Turcia) în secolul al XIX-lea și au fost primele pisici cu păr lung aduse în Europa de Vest. Rasa a dispărut atunci când la începutul anilor 1900 au apărut persanele cu blana mai deasă. Pisica modernă orientală cu păr lung a fost recreată genetic de crescători din Marea Britanie prin încrucișări cu pisicile abisiniene (pentru gena părului lung) și siameze (pentru tipul de corp). Câteva dintre pisicile inițiale au fost duse în SUA, unde au fost crescute și sunt acum clasificate drept Angora de Turcia. Rasa de pisici orientale cu păr lung era cunoscută drept British Angora înainte de a fi redenumită în 2002 de iubitorii de pisici British, pentru a evita confuzia cu rasa de pisici Turkish Angora. În Europa o pisică orientală cu păr lung și culoare compactă este cunoscută drept Javaneză.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!