Pentru ei, toată pasiunea noastră
Ocicat

Ocicat

Ocicat este o pisică medie spre mare, cu o blană cu multe pete. Pieptul este adânc și lat, iar picioarele sunt puternice și musculoase. Capul este ascuțit, cu o linie pătrățoasă la mandibulă. Urechile mari, așezate depărtat și împodobite cu ciucuri, ajută la crearea unui aspect sălbatic. Blana pisicii Ocicat este scurtă și lucioasă, cu o textură satinată. Petele sunt așezate la distanțe mari, într-un model distinct pe lateralele corpului, pe umeri și pe picioarele din spate, extinzându-se în jos pe picioare și pe abdomen. Pe frunte se vede semnul distinctiv „M”. Coada poartă pete și inele alternative de culori mai închise și se încheie cu un vârf închis la culoare. Pisica din rasa Ocicat poate avea multe culori.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de exterior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Deși Ocicat a fost crescută să arate ca o pisică sălbatică, temperamentul său nu reflectă acest lucru. Este o rasă inteligentă și jucăușă, curioasă și prietenoasă și poate cere multă atenție. Ca mai toate pisicile active, ele preferă compania și sunt foarte încântate să aibă companioni umani, însă dacă oamenii sunt plecați la serviciu toată ziua ar fi util să aveți două pisici, ca să-și țină companie reciproc.

Origine

Țară de origine: America

Alte denumiri: Oci

Rasa de pisici Ocicat este relativ nouă, ce a apărut ca urmare a unor împerecheri experimentale în anii 1960 în America. Crescătorii încercau să producă o Siameză alungită abisiniană, însă au produs în schimb un pui cu o minunată blană cu pete aurii pe fundal ivoriu. Semăna cu un ocelot sălbatic, de unde și numele de Ocicat. Au fost apoi introduse în programul de împerechere pisicile American Shorthairs, care au venit cu minunatele nuanțe argintii și cu musculatura și osatura puternică.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!