Pentru ei, toată pasiunea noastră
Manx

Manx

Pisica Manx se aseamănă mult ca tip cu British Shorthair, evident cu excepția cozii. Corpul este compact și solid, cu pieptul larg și spatele scurt. Crupa este rotunjită și ar trebui să fie mai înaltă decât umerii. Picioarele sunt scurte și puternice, cele din spate fiind ușor mai lungi decât cele din față. Pisica de expoziție nu trebuie să aibă absolut deloc coadă, iar crupa trebuie să fie complet rotunjită, însă la pisica de casă sau de crescătorie se acceptă cioturi de diverse lungimi. Blana pisicii Manx are o dublă calitate, având un strat inferior gros și scurt și un strat superior ceva mai lung. Puteți găsi orice combinație de culori și marcaje, cu excepția modelului pisicii Siameze.

Important de știut
  • Pisică calmă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici mari
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • O pisică de familie grozavă

Personalitate

Rasa Manx are un temperament blând și este afectuoasă. Le place să se alinte și se adaptează foarte ușor la viața de familie.

Origine

Țară de origine: Marea Britanie (Insula Man)

Pisica Manx fără coadă este cunoscută de sute de ani în Insula Man, unde există diverse mituri care învăluie originile sale exacte. Unul spune chiar că Noe ar fi închis ușa la Arcă prea repede și i-ar fi tăiat coada. Alt mit susține că pisicile fără coadă au înotat până pe coastele Insulei Man de la galioanele scufundate ale Armadei Spaniole în 1588. Lipsa cozii este, fără îndoială, rezultatul unei mutații genetice provocate, probabil, de încrucișarea internă în cadrul micii populații de pisici British Shorthair de pe insulă. Adevărata pisică Manx „fără coadă" are doar o mică adâncitură acolo unde ar fi trebuit să fie coada, deși se nasc și pisici cu cozi reziduale. Acestea sunt numite „stumpies", „stubbies" sau „longies“, în funcție de lungimea cozii.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!