Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
La Perm

La Perm

Pisicile La Perm au un aspect elegant, asemănător cu al Siamezei, cu un cap alungit. Blana cârlionțată la ambele varietăți (cu părul lung sau scurt) poate avea lungimi și desimi variabile în funcție de sezon și de maturitatea pisicii, însă nu are strat inferior. Cârlionții variază de la cei de tip zuluf foarte strâns până la cei de tip tirbușon. Cei mai strânși cârlionți se formează pe partea de dedesubtul pisicii, pe gât și la baza urechilor. Versiunea cu păr lung are o coadă cu penaj cârlionțat, iar părul mai scurt are formă de „perie pentru sticle”. Toate tipurile se mândresc cu o pereche de mustăți lungi și cârlionțate. Rasa La Perm poate avea orice culori sau modele. Culorile ochilor pot avea toate nuanțele de auriu până la albastru verziu, dar pot exista și pisici cu ochii de culori diferite.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile La Perm sunt blânde. Le plac oamenii și caută compania acestora. Sunt foarte afectuoase, le place să fie alintate și învață ușor să prindă, ca și multe alte deprinderi. Sunt curioase din fire și vor să știe în permanență ce se întâmplă în jurul lor. În general nu sunt gălăgioase, însă pot deveni vocale atunci când vor să li se acorde atenție.

Origine

Țară de origine: SUA

Blana cârlionțată sau ondulată a pisicii La Perm este cea mai importantă trăsătură a acesteia. Exemplarul care a stat la originea rasei a fost găsit într-un cuib de pisici obișnuite la o fermă din Oregon în 1986. Un singur pisoi într-un cuib de șase s-a născut chel. După opt săptămâni, pisoiului a început să-i crească un păr foarte moale și cârlionțat. La vârsta de trei-patru luni pisoiul avea deja o blană completă formată din păr cârlionțat care se găsește acum la toate pisicile La Perm. Spre deosebire de alte rase cu blana cârlionțată, cum ar fi Devon Rex sau Cornish Rex, blana pisicilor La Perm poate fi scurtă sau lungă. Rasa nu este așa de des întâlnită în afara Americii.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!