Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Khao Manee

Khao Manee

Pisicile Khao Manee sunt mlădioase și musculoase, cu o blană complet albă, scurtă, moale, apropiată de corp. Urechile sunt medii spre mari, iar nasul formează o curbă delicată. Culoarea ochilor este caracteristica specială a pisicilor și poate avea orice nuanță, de la albastru la chihlimbar, galben sau verde, ori un amestec de albastru și oricare dintre celelalte culori. În Thailanda pisica Khao Manee cu ochii de culori diferite este considerată a fi cea mai bună și este deseori dăruită drept pisică aducătoare de noroc. Uneori, puii albi se nasc cu un mic semn mai întunecat pe vârful capului, care dispare până la vârsta de aproximativ 1 an. Acest lucru este normal.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Khao Manee sunt recunoscute pentru că sunt active, sociabile, comunicative, inteligente și jucăușe. Iubesc oamenii, torc într-un mod fermecător și au voci atractive.

Origine

Țară de origine: Thailanda

Alte denumiri: Bijuteria albă, Khao Plort, Ochiul de diamant

Rasa de pisici Khao Manee (pronunțat „Kao Maneeee”) este o rasă rară din Thailanda, despre care se spune că ar exista de câteva sute de ani. Este menționată în scrierile istorice Tamra Maew (cartea thailandeză a poemelor cu pisici - circa 1350-1767) drept Khao Plort (care înseamnă „complet alb”). Numele Khao Manee este thailandez și înseamnă „bijuteria albă”, „bijuteria” referindu-se la ochii frapanți ai rasei. Se spune că ar fi fost crescută chiar de regi; în Thailanda deține statutul de a patra mare rasă Thai, împreună cu pisica Siameză, Burmeză și rasa Korat.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!