Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisica Bobtail Japonez Cu Părul Scurt

Pisica Bobtail Japonez Cu Părul Scurt

Pisica Bobtail Japonez are o alură elegantă și o musculatură bine dezvoltată. Capul este atent cizelat, cu urechi mari și drepte și ochi mari și rotunzi așezați în poziție oblică pronunțată. Coada, atunci când este purtată normal, se extinde doar până la 5-8cm. Atunci când pisica este relaxată, coada este purtată drept în sus. Părul de pe coadă este în general mai des și mai lung decât oriunde altundeva și crește în toate direcțiile pentru a crea efectul unui pampon sau al unei cozi de iepure. Pisicile Bobtail pot avea părul lung sau scurt. Blana este moale și mătăsoasă și poate avea numeroase culori. Culoarea preferată în Japonia este tricoloră sau ciocolatie cu alb (cunoscută drept Mi-ke), un amestec de negru, roșu și alb care simbolizează norocul - acest colorit se găsește de obicei doar la femele.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisica Bobtail Japonez este prietenoasă și inteligentă. Se spune că este o rasă cu un temperament blând, care se înțelege bine cu majoritatea celorlalte animale și iubește compania oamenilor. Unele dintre ele pot învăța trucuri și au nevoie să fie amuzate și stimulate în permanență. Este o rasă destul de vorbăreață.

Origine

Țară de origine: Japonia

Caracteristica unică a pisicii Bobtail Japonez este coada. Atunci când pisica este relaxată și se simte în elementul ei coada seamănă cu cea a unui iepure, însă poate fi desfășurată până la o lungime de aproximativ 10 - 12 cm. În Japonia, originea rasei poate fi găsită în secolul al VIII-lea, însă ea nu a fost văzută în afara Japoniei până în anii 1960, când pisicile Bobtail Japonez cu părul scurt au fost importate în America. Pisica Bobtail Japonez a stabilit un trend în America și este acum o rasă recunoscută, fiind prezentată deseori în SUA.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!