Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Devon Rex

Devon Rex

Prima impresie pe care o lasă o pisică Devon Rex este cea a unei fețe de drăcușor și a unei blăni încrețite. Obrajii sunt lați, ochii și urechile sunt foarte mari și sunt așezate jos pe cap. Blana scurtă are păr de protecție ondulat, însă este formată în cea mai mare parte din stratul inferior de puf. Pisica Devon Rex are „onduleul Marcel” caracteristic, iar blana formează bucle și valuri, îndeosebi pe spate. Mustățile și sprâncenele se ondulează de asemenea. Blana rasei de pisici Devon Rex poate avea orice culoare sau model.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică liniștită
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Devon Rex sunt descrise cu afecțiune drept „mici teroriști" și „maimuțe în haine de pisică din cauza bufoneriilor pe care le fac, cum ar fi să se atârne de draperii și să se cațere pe tapet! Sunt niște animale pline de viață și extrovertite. Au mai multe calități asemănătoare câinilor, cum ar fi apetitul pentru recuperat jucării, și pot fi dresate să meargă în ham și în lesă. Sunt foarte blânde și iubitoare și urăsc să se plictisească sau să stea singure. Musafirii casei pot fi surprinși să afle că sunt atent investigați de o pisică Devon Rex băgăcioasă, înainte chiar să apuce să se așeze pe scaun!

Origine

Țară de origine: Anglia (ținutul Devon)

Rasa de pisici Devon Rex provine dintr-o pisică cu blana ondulată, găsită în Devon în 1960. Ca și la rasa Cornish Rex, aspectul blănii pisicii Devon este dat de o genă recesivă și a fost nevoie de cosangvinizare pentru a perpetua rasa. Gena pisicilor Devon este, totuși, diferită de cea care ondulează blana pisicilor Cornish Rex, iar încrucișarea dintre pisicile Devon Rex cats și pisicile Cornish Rex produce cuiburi de pui cu blana dreaptă. Probabil că cele două mutații au apărut independent, în pofida faptului că au apărut în zone geografice atât de apropiate, respectiv în Devon și Cornwall.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!