Pentru ei, toată pasiunea noastră
Cornish Rex

Cornish Rex

Pisicile Cornish Rex sunt musculoase și au o formă suplă. Sunt mai grele decât par. Această pisică are capul oval alungit, craniul plat și urechi mari așezate sus. Cea mai distinctivă trăsătură este blana ondulată, care este fină și moale la atingere. Blana nu are fire de protecție și ar trebui să se onduleze și să aibă un aspect încrețit. Mustățile sunt la fel de ondulate ca și restul blănii. Rasa de pisici Cornish Rex are un miros specific, pe care unii dintre proprietari îl descriu ca fiind ușor asemănător cu mirosul de brânză. Blana poate avea orice culoare sau model.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Cornish Rex pot fi ușor neastâmpărate și au o personalitate care poate fi descrisă ca fiind aproape veșnic tânără! Pisicile Rex sunt foarte inteligente, le place să se joace și adoră să învețe noi trucuri. Vor juca bucuroase jocuri de recuperare ore în șir. Deși sunt energice, au și momente mai liniștite, când se bucură să ți se ghemuiască în poală. Pisicilor Cornish Rex li se poate face repede frig și vor căuta în permanență cel mai cald loc în care să doarmă.

Origine

Țară de origine: Anglia (ținutul Cornwall)

Rasa de pisici Cornish Rex își datorează existența unei mutații naturale care a fost descoperită la un pui de pisică născut la o fermă din Cornwall în 1950 – avea blana ondulată. Acesta a fost împerecheat din nou cu mama lui și doi dintre puii rezultați s-au născut cu blana ondulată. Aceasta este în prezent o caracteristică asociată acestei rase. Mutațiile care au dus la apariția părului ondulat la rasele de pisici Devon Rex și Cornish Rex sunt diferite. Încrucișarea pisicilor Devon Rex cu pisici Cornish Rex produce pui cu blana dreaptă!

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!