Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Angora turcească

Angora turcească

Angora turcească este una dintre cele mai frumoase rase de pisici, de talie medie, putând fi recunoscută după blana sa semi-lungă, fină și mătăsoasă, corpul elegant și coada sa stufoasă și ascuțită. Albul imaculat este culoarea tradițională a Angorei turcești, dar pot fi de asemenea negre, albastre, crem și roșcate, cu sau fără marcaje.

Este posibil ca Angora turcească să fi fost prima rasă de pisică cu părul lung din Europa, păstrându-și statutul de comoară națională în Turcia, țara de origine. Angora
turcească este o rasă care nu lasă foarte mult păr. În ciuda blănii mătăsoase, se întreține destul de ușor. Un pieptănat săptămânal și, eventual, o baie la câteva luni este tot ce are nevoie pentru un aspect de expoziție.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • O pisică de familie grozavă

Curiozități despre Angora turcească

  • Rasa Angora turcească este denumită după fosta capitală turcească Angora, cunoscută astăzi sub numele de Ankara.
  • Pisicile Angora nu se tem de apă. În general, pisicii Angora îi place să se joace cu apa sau să sară la duș, în timp ce altele sunt chiar dispuse să intre de bunăvoie în apă și să înoate.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!