Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisica abisiană

Pisica abisiană

Abisinienele sunt pisici elegante de talie medie, cu corpul suplu și puternic și picioare lungi, subțiri. Au capul rotund, ușor ascuțit spre bot, cu mici smocuri distinctive de păr pe vârful urechilor și ochi mari, migdalați. Blana scurtă și apropiată de corp a unei pisici abisiniene are un aspect distinctiv „cu picățele” datorat benzilor de culori diferite de pe fiecare fir de păr. Cea mai frecventă culoare este roșcat, însă există și alte nuanțe.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de exterior
  • O pisică de familie grozavă

Personalitate

Pisica abisiniană este liniștită, inteligentă și curioasă. Îi place compania oamenilor și se atașează de familie. Îi plac spațiul și activitatea, este o bună cățărătoare și va aprecia o grădină plină de copaci și locuri înalte. Pisicile abisiniene sunt jucăușe, însă destul de temperate încât să nu devină prea nesăbuite!

Origine

Țară de origine: Etiopia

Alte denumiri: Abys, Bunny cat

Pisica abisiniană seamănă cu pisica sălbatică africană, strămoșul pisicii de casă. Primele pisici abisiniene au fost încrucișate cu exemplare de British Shorthair, iar mai târziu cu rase orientale. Mulți ani la rând printre puii fătați s-au regăsit pisicuțe abisiniene cu păr lung, iar începând din 1970 ele au început să fie crescute ca rasă separată, sub numele de Pisica Somaleză.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!