Filozofia noastră despre nutriție

Animalele ne aduc atât de multă bucurie! Ele fac parte din familia noastră și este normal să le dorim tot binele. De aceea, de peste 85 de ani, PURINA® s-a dedicat elaborării de hrană nutritivă, de bună calitate, care ajută pisicile și câinii să trăiască mai sănătos, mai mult și mai fericiți.

Am ajuns lideri în nutriția animalelor și am observat că alimentația adecvată poate ajuta, concret, la prelungirea anilor de viață sănătoasă. Echipa PURINA®, cu cei peste 400 de nutriționiști, oameni de știință, veterinari și experți în comportamentul animalelor, și-a asumat misiunea de a ridica și mai sus ștacheta pentru nutriția animalelor. Dar cum vom face asta? Să o luăm cu începutul.

1

Nu ne bazăm doar pe respectarea standardelor – le depășim!

Poate te surprinde, dar hrana pentru animale e supusă unor standarde de formulare mai stricte decât cele pentru majoritatea hranei pentru oameni. Acest lucru se întâmplă deroarece hrana animalelor reprezintă 100% din dieta animalului, deci trebuie să conțină singură toți nutrienții de care acesta are nevoie pentru a fi fericit și sănătos. De aceea hrana pentru animale folosește, adesea, termenul de ‘completă și echilibrată’.

Ca membru pe termen lung al Federației Industriale Europene pentru Hrana Animalelor (FEDIAF) și fiind iubitori de animale, avem mare grijă și ne mândrim cu fiecare produs al nostru. Astfel, hrana noastră pentru animale nu doar că respectă standardele industriale – le și depășește.

2

Diferențele noastre stau în detalii

Alegerea hranei potrivite pentru animalul tău poate fi o sarcină dificilă. Îi va oferi toți nutrienții de care are nevoie? Ce teste au fost făcute pentru a se asigura că este ‘sigură’? Îi va plăcea gustul? Înțelegem aceste probleme – în fond, majoritatea avem animale de companie acasă.

Ne dorim ca fiecare proprietar să aibă încredere în calitatea produselor noastre, așadar, ne asigurăm că rețetele noastre sunt sigure, nutritive și delicioase. Procesul nostru pentru controlul calității are peste 50 de pași. Pentru noi, ca și pentru tine, nimic nu trebuie scăpat din vedere când vine vorba de sănătatea și fericirea animalelor de companie!

Descoperă toți pașii pe care îi facem pentru a ne asigura că produsele noastre îndeplinesc cele mai înalte standarde.

3

Obținerea echilibrului perfect

Știm că vrei să îi asiguri prietenului tău o dietă echilibrată, nutritivă, care îi face bine. De asemenea, știm că nu este necesar să producem o formulă nutritivă la nivel industrial dacă animalele nu își vor dori să o mănânce sau dacă este greu de digerat pentru ei și nu asigură nutrienții necesari.

Dacă pe parcursul elaborării hranei pentru animale, o pisică nu este mulțumită de gust sau hrana nostră afectează digestia unui câine, ne întoarcem la etapa de proiectare. Facem acest lucru deoarece pasiunea noastră pentru animale și bucuria pe care o aduc în viața oamenilor ne fac să nu ne mulțumim până nu asigurăm o nutriție perfectă.

4

Ne facem temele

Când vine vorba de îngrijirea animalelor, nu este suficient pentru noi să credem industria pe cuvânt – vrem să descoperim singuri faptele. Astfel, am ajuns să fim liderul global în studiile de nutriție pentru animale.

De la găsirea cauzei care duce la obezitate până la studierea efectelor noilor tendințe și descoperiri din nutriția umană, am testat și am acoperit tot. Parte din misiunea noastră este să îmbogățim viețile animalelor și ale oamenilor care le iubesc și să ajutăm patrupezii să trăiască mai mult, să fie fericiți și sănătoși.

5

Ne uităm la o imagine de ansamblu

Știm că cele mai bune ingrediente nu „funcționează” singure; ele se sprijină și se intensifică reciproc. Ca rezultat, un amestec inteligent de nutrienți este mult mai digerabil și eficient decât un singur ingredient-minune.

În loc să ne concentrăm pe ingrediente singulare, ne uităm la imaginea de ansamblu – cum poate beneficia sănătatea animalului de diferitele combinații de nutrienți? Această abordare a dus la multe descoperiri marcante, inclusiv a rolului pe care îl pot juca cerealele integrale, atât ca sursă complementară de proteine (cum ar fi carnea, peștele și soia), precum și în promovarea unei digestii sănătoase.