Weimaraner

Weimaraner (Short/smooth coat)
Cu blana lui argintie, lucioasă, scurtă, Weimaraner este una dintre cele mai frumoase rase. Fiind cei mai înalți din grupul câinilor de vânătoare, câinii Weimaraner sunt grațioși, au viteză, rezistență și forță. Există două varietăți: cu păr scurt și cu păr lung, cea din urmă fiind mai rară. Culorile predominante ale rasei Weimaraner sunt argintiu cu nuanțe de gri sau gri-căprioară. Masculii adulți au o înălțime de 61 – 69 centimetri și cântăresc în jur de 27 de kilograme, în timp ce femelele au 56 – 64 centimetri și cântăresc în jur de 22,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Weimaraner a apărut într-o pictură de Dyke de la începutul secolului al XVII-lea. Se crede că rasa provine dintr-un fond similar Pointerului German cu Păr Scurt, la care s-a adăugat Bloodhound, prin încrucișări cu una sau mai multe dintre diversele rase schweisshund. Rasa își ia numele de la curtea lui Karl August, Mare Duce de Weimar, și a fost folosită cândva pentru a vâna animale mari, precum lupi, pisici sălbatice, căprioare, lei de munte și urși, etc. Atunci când vânatul mare a dispărut din Europa la finalul secolului al XIX-lea, câinii Weimaraner au devenit și ei o raritate. Cu toate acestea, prin creștere selectivă, ei au devenit vânători de animale mici și prepelicari.

Personalitate

Weimaranerii sunt câini buni la toate, care iubesc viața de familie. Sunt prietenoși și energici, însă datorită vigilenței sunt niște câini de protecție excelenți. Au caracterul foarte puternic, așa că nu sunt animalele ideale pentru un stăpân începător, însă dacă ai experiență și îi poți socializa, dresa și pune în mișcare, sunt companioni foarte plăcuți.

Sănătate

Ca multe alte rase, rasa de câini Weimeraner poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate), de aceea evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă. Similar altor rase mari și ei sunt predispuși la anumite boli ale oaselor, boli de inimă și o afecțiune specifică a stomacului (dilatație gastrică - volvulus).

Exerciții

Un câine Weimaraner trebuie scos la plimbări lungi în mod regulat pentru a-l menține calm în casă. Dacă nu face suficientă mișcare poate deveni foarte distructiv și nefericit. Le place să înoate și să recupereze, iar aceste activități le țin mințile active ocupate. Un Weimaraner adult are nevoie de peste două ore de exercițiu zilnic regulat împreună cu dresaj permanent.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un aport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Weimaraner este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Câinele Weimaraner cu păr scurt este una dintre rasele cel mai ușor de menținut curate, având nevoie de foarte puțină îngrijire. Chiar și când trece prin cele mai noroioase câmpuri, murdăria pare să cadă foarte ușor de pe el, nemaiavând altceva de făcut decât să-i ștergi blana Varietatea mai neobișnuită cu păr lung, cu o blană de 2,5 - 5 centimetri lungime și penaj, are însă nevoie de mai multă atenție. Ar trebui să-l perii și să-l piepteni regulat. Verifică-i tot timpul urechile pentru a te asigura că nu apar infecții.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.