OpenOpen

Weimaraner (cu blana scurtă/moale)

Weimaraner (cu blana scurtă/moale)

Cu blana lui argintie, lucioasă, scurtă, Weimaraner este una dintre cele mai frumoase rase. Fiind cei mai înalți din grupul câinilor de vânătoare, câinii Weimaraner sunt grațioși, au viteză, rezistență și forță. Există două varietăți: cu păr scurt și cu păr lung, cea din urmă fiind mai rară. Culorile predominante ale rasei Weimaraner sunt argintiu cu nuanțe de gri sau gri-căprioară. Masculii adulți au o înălțime de 61 – 69 centimetri și cântăresc în jur de 27 de kilograme, în timp ce femelele au 56 – 64 centimetri și cântăresc în jur de 22,5 kilograme.

Weimaraner (cu blana scurtă/moale)
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Weimaraner (cu blana scurtă/moale)
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Weimaraner (cu blana scurtă/moale)
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini Weimaraner a apărut într-o pictură de Dyke de la începutul secolului al XVII-lea. Se crede că rasa provine dintr-un fond similar Pointerului German cu Păr Scurt, la care s-a adăugat Bloodhound, prin încrucișări cu una sau mai multe dintre diversele rase schweisshund. Rasa își ia numele de la curtea lui Karl August, Mare Duce de Weimar, și a fost folosită cândva pentru a vâna animale mari, precum lupi, pisici sălbatice, căprioare, lei de munte și urși, etc. Atunci când vânatul mare a dispărut din Europa la finalul secolului al XIX-lea, câinii Weimaraner au devenit și ei o raritate. Cu toate acestea, prin creștere selectivă, ei au devenit vânători de animale mici și prepelicari.

Personalitate

Weimaranerii sunt câini buni la toate, care iubesc viața de familie. Sunt prietenoși și energici, însă datorită vigilenței sunt niște câini de protecție excelenți. Au caracterul foarte puternic, așa că nu sunt animalele ideale pentru un stăpân începător, însă dacă ai experiență și îi poți socializa, dresa și pune în mișcare, sunt companioni foarte plăcuți.

Sănătate

Ca multe alte rase, rasa de câini Weimeraner poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate), de aceea evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă. Similar altor rase mari și ei sunt predispuși la anumite boli ale oaselor, boli de inimă și o afecțiune specifică a stomacului (dilatație gastrică - volvulus).

Exerciții

Un câine Weimaraner trebuie scos la plimbări lungi în mod regulat pentru a-l menține calm în casă. Dacă nu face suficientă mișcare poate deveni foarte distructiv și nefericit. Le place să înoate și să recupereze, iar aceste activități le țin mințile active ocupate. Un Weimaraner adult are nevoie de peste două ore de exercițiu zilnic regulat împreună cu dresaj permanent.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, au nevoie de un aport nutrițional variat, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Weimaraner este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Câinele Weimaraner cu păr scurt este una dintre rasele cel mai ușor de menținut curate, având nevoie de foarte puțină îngrijire. Chiar și când trece prin cele mai noroioase câmpuri, murdăria pare să cadă foarte ușor de pe el, nemaiavând altceva de făcut decât să-i ștergi blana Varietatea mai neobișnuită cu păr lung, cu o blană de 2,5 - 5 centimetri lungime și penaj, are însă nevoie de mai multă atenție. Ar trebui să-l perii și să-l piepteni regulat. Verifică-i tot timpul urechile pentru a te asigura că nu apar infecții.