Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Beneficiile deținerii unui câine

Beneficiile deținerii unui câine

6 minute de citit

Există atât de multe beneficii de a avea un câine! Desigur, există beneficiile evidente, cum ar fi cele de a face mișcare suplimentară și de a avea un cel mai bun prieten pe viață, însă aceștia îți pot îmbunătăți și sănătatea fizică și mentală!

Se știe pretutindeni despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Fețele lor adorabile și atitudinea lor entuziastă ne umplu viața cu multă bucurie, dar știai că, de fapt, a avea un câine aduce numeroase beneficii? De la a te ajuta să te menții în formă până la a cunoaște oameni noi, cățelul tău te poate ajuta, de fapt, să îți îmbunătățești sănătatea și viața socială. Dorești să afli mai multe? Continuă să citești pentru a descoperi beneficiile câinilor!

Viața este mai bună când ai un câine

Nimic nu se compară cu o plimbare lungă cu prietenul tău patruped într-o dimineață de primăvară. Sau atunci când vezi bucuria de pe fața lui când ridici o minge și știe deja că este timpul de joacă în parcul local! Chiar și relaxarea acasă este mai plăcută unul în compania celuilalt.

Există o zicală veche, care este cu siguranță adevărată, conform căreia câinii îți întorc înzecit dragostea pe care le-o oferi. Înainte de a te grăbi să adopți un câine, este important să te gândești la asta foarte bine. Îngrijirea unui câine poate fi o muncă grea și este un angajament pe viață, deoarece câinele tău se va baza pe tine mulți ani de acum înainte. Odată ce știi sigur că ai timpul și stilul de viață pentru a include un câine în viața ta și te-ai informat cu privire la diferite rase și personalități de câini, este timpul să te uiți la toate beneficiile de a deține un câine.

A avea un câine te poate ajuta să rămâi activ

Unul dintre beneficiile cheie de a avea un câine este că acesta sporește semnificativ frecvența mișcării fizice pe care o faci în mod regulat – și s-ar putea ca nici să nu observi! Deși poate fi dificil să ne motivăm să mergem singuri la plimbare, când știm că al nostru cățeluș are nevoie de mișcare, adesea nu mai stăm pe gânduri. Toate acele plimbări prin parc și aventuri în pădure se adună.

Chiar și joaca cu câinele tău se pune ca exercițiu fizic. Probabil ai observat câtă oboseală simți după un joc lung de „aport”, chiar dacă cel care a alergat este câinele tău. Un beneficiu foarte mare al câinilor este modul în care aceștia te încurajează să fii mai activ, fapt ce susține atât sănătatea ta, cât și pe a lor.

A avea un câine este o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi

Unul dintre beneficiile neașteptate aduse de câini este modul în care aceștia contribuie la viața ta socială. Să mergi la cursuri de dresaj, să dai „bună ziua” celorlalți proprietari de câini atunci când mergi în parc cu câinele tău – există zeci de moduri în care câinele tău te face mai sociabil.

Noul tău prieten te va scoate din casă, te va face să încerci lucruri la care nu te-ai gândit niciodată până atunci și te va pune în fața unor noi experiențe. Fie că mergi la un nou magazin de animale de companie sau că explorezi o zonă nouă pentru a face plimbarea zilnică a câinelui tău mai interesantă, cu siguranță vei vedea oameni noi tot timpul.

Este puțin probabil să te oprești pentru a discuta cu un străin atunci când mergi singur, dar știm cu toții cât de ușor este să vorbești când câinii noștri vor să-și facă prieteni. Și, oricât cât de diferiți am fi, avem ceva în comun – câinii noștri extrem de sociabili și de prietenoși!

Câinii sunt grozavi pentru tensiunea ta arterială

Unul dintre cele mai fascinante beneficii ale câinilor este capacitatea lor uimitoare de a ne face să ne simțim calmi - și asta are un efect extraordinar asupra sănătății noastre. Potrivit Universității Harvard, studiile au arătat că proprietarii de câini au tensiunea arterială mai scăzută, ceea ce se datorează atât sporirii activității fizice, cât și faptului că tensiunea arterială scade atunci când, pur și simplu, îți mângâi câinele. S-ar putea să te surprindă să afli că tensiunea noastră arterială are, de fapt, un efect important asupra bunăstării noastre, așa că data viitoare când te vei simți stresat sau doar vei avea nevoie de puțin timp pentru a te relaxa, oferă-i câinelui tău puțină atenție – veți simți amândoi beneficiile!

Câinii sunt însoțitori extraordinari

Unul dintre cele mai vizibile beneficii ale deținerii unui câine este acela că este aproape imposibil să te simți singur atunci când câinele tău este lângă tine, și asta, din motive întemeiate. Majoritatea câinilor sunt foarte sociabili și iubesc compania, fie că este vorba despre câini sau oameni.

Când cățelușul tău te salută cu entuziasm după o zi la serviciu sau așteaptă cu nerăbdare să fie dus la plimbarea sa preferată, știi că ai mereu un prieten lângă tine.

Ei ne învață abilități valoroase

Proprietarii de câini știu că dresajul necesită timp, efort și răbdare – lucruri care sunt utile și în alte aspecte ale vieții noastre. Dar acesta nu este singurul lucru pe care îl învățăm din a avea un câine. De la bucuria de a sta în aer liber până la aprecierea lucrurilor mărunte din viață, câinii noștri știu cu adevărat să ofere un exemplu când vine vorba de fericire. Câinii și copiii sunt, de asemenea, o potrivire excelentă, deoarece câinii îi pot învăța pe copii multe despre responsabilitate. Încearcă să-i dai copilului responsabilitatea unui anumit aspect din ziua câinelui tău – să-l hrănească seara sau să-l perie noaptea (totuși, supraveghează și tu tot procesul!) – și vei încuraja abilități de viață valoroase care nu pot fi învățate în altă parte.

Beneficii suplimentare aduse de deținerea unui câine

  • Proprietarii de câini au, în general, un sistem imunitar mai puternic, ajutându-i să fie bine și să își revină mai repede după boli și infecții.
  • De fapt, proprietarii de câini merg la medic mai rar decât cei care nu sunt proprietari de câini și este mai puțin probabil să ia medicamente.
  • Oamenii se recuperează mai repede după boli și chiar au rate de supraviețuire mai mari după un atac de cord dacă au un câine.
  • Copiii care au un prieten blănos se învoiesc mai rar de la școală pe motiv de îmbolnăvire.
  • Copiii cu boli cronice fac față mai bine tratamentului atunci când au un însoțitor canin.
  • Câinii ne conferă un sentiment de bunăstare emoțională datorită iubirii necondiționate pe care o oferă, motiv pentru care sunt, de asemenea, o companie extraordinară și o alinare pentru oamenii care trăiesc singuri.
  • Deținerea unui câine poate ajuta oamenii să-și revină după traume personale, cum ar fi decesul.
  • Deținerea de câini îi poate ajuta pe cei cu probleme de sănătate mintală să se recupereze și să se simtă mai bine.

Pe lângă toate aceste beneficii serioase ale câinilor, ei sunt și fantastic de distractivi. Întotdeauna te fac să râzi, sunt acolo la sfârșitul unei zile grele și aproape întotdeauna vor fi aproape pentru o îmbrățișare liniștitoare atunci când ai nevoie!