Pentru ei, toată pasiunea noastră

Sfaturi despre sănătatea dentară a pisicilor

Când se gândesc la bunăstarea și sănătatea pisicilor, majoritatea stăpânilor pun de obicei accent pe aspecte ce țin de hrana pentru pisici, vaccinuri, deparazitări sau monitorizarea greutății. Cu toate acestea, sănătatea dentară pentru animalele de companie este la fel de importantă precum sănătatea generală, chiar dacă de cele mai multe ori este trecută cu vederea. Îngrijirea adecvată a cavității bucale, este extrem de importantă pentru a evita complicațiile sau problemele mai grave de sănătate.

În general, pisicile se pot confrunta cu inflamarea gingiilor, cu apariția cariilor, infectarea măselelor sau chiar cu boala parodontală. Mai mult, neglijarea rutinei de igienă dentară, poate conduce la acumularea excesivă a plăcii bacteriene și implicit la formarea tartrului, aspecte ce cauzează probleme severe ale dinților și gingiilor la pisici. Simptomele unor astfel de afecțiuni dentare pot include respirația urât mirositoare, salivarea excesivă sau chiar dificultăți în masticație, ajungând până la refuzul în ceea ce privește hrănirea. Prin urmare, în calitate de stăpân responsabil, este necesar să te preocupi permanent de sănătatea dentară a pisicii pentru a-i asigura o stare generală de bine.

Doreşti să afli mai multe despre menţinerea sănătăţii dentare a pisicii tale? Iată tot ce trebuie să ştii despre acest subiect.

Arată 1 din 1 articole
Articole populare