Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisică care se bucură de un tratament Felix

Gustări și recompense pentru pisica ta

3 minute de citit

În calitate de iubitor de pisici, vei ști cât de tentant poate fi să le oferi recompense sau gustări alături de mesele lor principale.

Resturile de pe masă sau mâncarea dată cu mâna sunt, pentru mulți oameni, un mod de a-și arăta afecțiunea față de pisică. Oricât de minunat ar fi să obții atenția felinei tale dragi și să o faci să mănânce din mâna ta, la propriu, tratațiile pentru pisici sunt cel mai bine folosite sporadic și în anumite limite. Iată cum să faci ca timpul de răsfăț să fie corect, câte tratații pe zi trebuie să-i dai animalului tău de companie și ce trebuie să eviți.

Ce tratații pentru pisică să alegi?

Când vine vorba de mâncăruri pentru pisici, intențiile tale pot fi bune, dar adevărul este că alimentele umane pot fi foarte bogate în calorii și sare și adesea le lipsesc mulți dintre nutrienții esențiali de care pisica ta are nevoie.

Acest lucru înseamnă că riști să supraalimentezi și/sau să dezechilibrezi dieta pisicii tale.

Vestea bună este că sunt disponibile, de asemenea, multe produse de recompense pentru pisici - acestea pot fi concepute pentru a susține sănătatea digestivă sau dentară, sau ca o tratație specială sau o recompensă pentru prietenul tău felin.

Câte tratații pentru pisici pe zi?

Recompensele pentru pisici conțin calorii și de obicei nu sunt complete și echilibrate.

Ele sunt menite să fie oferite doar ca un răsfăț ocazional.

Prin urmare, este important ca, ori de câte ori îi oferi animalului tău de companie recompense pentru pisici, să îi reduci masa principală cu o cantitate calorică echivalentă.

De asemenea, ar trebui să limitezi mâncărurile feline la cel mult 10% din aportul total de calorii zilnic, astfel încât să nu dezechilibrezi dieta generală a pisicii.

Este laptele considerat o recompensă pentru pisici?

Ai auzit vreodată de „pisica care a primit lapte”?

Tradiția spune că pisicile iubesc laptele - dar într-adevăr, sistemele lor digestive nu sunt concepute pentru a face față lactozei din lapte (un tip de zahăr natural care se găsește în produsele lactate).

De fapt, multe pisici vor dezvolta diaree dacă sunt hrănite cu lapte de vacă.

Laptele special pentru pisici are un conținut scăzut de lactoză pentru a evita aceste tulburări digestive, dar, la fel ca în cazul tuturor mâncărurilor pentru pisici, acest lapte conține calorii și trebuie luat în considerare pentru a menține dieta echilibrată.

Nici laptele special pentru pisici nu trebuie folosit ca înlocuitor al apei – dacă îi oferi pisicii tale lapte special pentru pisici, ar trebui să reduci aportul total de calorii în consecință.

Tratațiile sau biscuiții pentru pisici pot fi utili pentru a le oferi prietenului tău blănos drept recompense și tuturor ne face plăcere să dăm animalului nostru o tratație delicioasă pentru a-i arăta cât de mult îl iubim!

Introdu recompensele pentru pisici ca parte a rutinei lor de dresaj și mișcare

Recompensele sau biscuiții pentru pisici pot fi utili pentru a le oferi prietenului tău blănos drept recompense și tuturor ne face plăcere să dăm animalului nostru o tratație delicioasă pentru a-i arăta cât de mult îl iubim! Dar cele mai bune recompense pentru pisici fac parte din jocuri care îi oferă felinei tale un exercițiu și o distracție plăcută.

Alimente toxice care pot fi ușor confundate cu tratațiile pentru pisici:

  • Cafeaua
  • Ciocolată
  • Strugurii & Stafidele
  • Aluatul crud
  • Ceapa și usturoiul

Este important să ții pisica departe de bucătărie în timp ce gătești și să te asiguri că alimentele care pot cauza probleme nu sunt la îndemână. Dacă bănuiești că pisica a ingerat unul dintre alimentele de mai sus, contactează imediat medicul veterinar.

Cum să împiedici pisica să cerșească mâncare?

Cerșitul pentru recompense pentru pisici este un obicei prost pe care, din păcate, mulți stăpâni de pisici îl încurajează fără să-și dea seama. Este important să eviți să hrănești pisica cu resturi de la masă și să pui deoparte orice resturi, astfel încât felina băgăcioasă să nu creadă că aceea este mâncarea lor rezervată. Nu folosi farfuria ta pe post de bol pentru mancare de pisici. Bolul lor de mâncare ar trebui să fie singurul loc în care își pot găsi mâncarea.

Oricât de dificil ar părea la început, cel mai bine este să ignori cerșetoria care are loc în timpul cinei. În acest fel, pisica ta va învăța că eforturile ei sunt în zadar și se va abține să încerce din nou și din nou să-ți atragă atenția pentru o tratație gustoasă.

Alte sfaturi utile:

  • Pentru pisicile foarte tinere, pot fi disponibile tratații pentru puii de pisică, dar nu sunt recomandate - pot adăuga calorii inutile la programul de hrănire al pisoiului tău.
  • Asigură-te că, atât la mesele principale, cât și la recompense, pisica ta are acces la apă potabilă curată și proaspătă pe tot parcursul zilei.
  • Nu trebuie însă să uiți să reduci în mod corespunzător masa principală a pisicii tale dacă îi dai tratații pentru pisici și să alegi tratații pentru pisici care să fie echilibrate din punct de vedere nutrițional pentru a evita să le perturbi dieta.
  • Gândește-te să folosești o parte din boabele de la masa principală a pisicii tale ca recompensă, mai ales dacă aceasta urmează o dietă specială din motive medicale sau pentru pierderea în greutate, deoarece este posibil să nu fie permise tratațiile.

Verifică cu medicul veterinar dacă nu ești sigur.

Articole asemănătoare: