Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisica de ghimbir iese din pat

De ce dau pisicile din coadă?

5 minute de citit

Află tot ce trebuie să știi despre limbajul cozii la pisică în acest articol.

Limbajul corpului unei pisici poate fi adesea greu de descifrat. Pisicile sunt foarte complexe și modul în care îți spun cum se simt nu este întotdeauna evident. Este foarte ușor să interpretezi greșit comportamentul pisicii tale, ceea ce poate rezulta deseori în faptul că o pisică nefericită se îndepărtează de tine când te duci să o mângâi la momentul nepotrivit.

Un lucru anume care te poate ajuta să înțelegi cum se simte prietenul tău blănos este coada sa. Contrar credinței populare, coada unei pisici este de fapt cu adevărat expresivă și îți poate oferi o perspectivă neprețuită dacă se simte jucăușă, fericită sau speriată. Continuă să citești pentru a descoperi secretele din spatele limbajului cozii la pisică și pentru a descoperi mai multe despre emoțiile pisicii tale.

De ce dau pisicile din coadă?

Spre deosebire de câini, pisicile dau adesea din coadă atunci când sunt supărate sau nervoase, dar nu întotdeauna. Limbajul cozii la pisică este cu adevărat sofisticat și poate fi un indicator excelent al emoțiilor pisicii tale. Acordând atenție direcției și vitezei cu care dă din coadă pisica ta, precum și restului corpului, de obicei poți înțelege bine cum se simte.
Consultă lista noastră de posibile explicații cu privire la motivul pentru care pisica ta dă din coadă.

Dat din coada nervos

Datul din coadă nervos este o mișcare scurta si rapidă înainte și înapoi. Dacă observi această mișcare a cozii pisicii, dă-i spațiu, deoarece asta înseamnă că este nefericită și vrea să fie lăsată în pace.

Probabil că vei vedea acest comportament la pisică atunci când este pusă într-o situație de care nu este mulțumită, cum ar fi mersul la veterinar.

Dat din coadă pe jos

Dacă pisica ta dă din coadă pe jos, este, în general, un indicator că este speriată. De asemenea, urechile lor pot fi lasate de spate, corpul lor este ghemuit la pământ și, dacă sunt foarte speriate, își pot băga și coada între picioare.

Învârtire lentă

Când coada lor se învârte lent de la stânga la dreapta, acest lucru îți spune că se simte ușor enervată. Este o idee bună să acorzi spațiu pisicii tale dacă vezi acest lucru, deoarece s-ar putea transforma rapid într-o mișcare nervoasă.

Învârtire rapidă

Uneori, această învârtire de coadă la pisică poate fi confundată cu o mișcare nervoasă, dar este departe de felul în care se simte. Învârtirea rapidă dintr-o parte în alta are loc atunci când pisica ta se simte jucăușă și va fi adesea urmată de o năpustire. Acest comportament este observat cel mai frecvent când se joacă cu jucării sau cu altă pisică și va fi cuplat cu pupile dilatate și urechi îndreptate înainte.

Trecere rapidă

Dacă observi la coada pisicii tale o zvâcnire scurtă și rapidă, de obicei implică concentrare.

Este cel mai probabil să vezi acest limbaj al cozii la pisică atunci când privește pe fereastră o creatură mică sau o pasăre și poate chiar să afișeze sunete ciudate de pisică, cum ar fi ciripit sau murmurat.

Freamăt

Freamătul de coadă este, probabil, cea mai drăguță acțiune a cozii, deoarece înseamnă că este încântată să te vadă! Pisica ta se va apropia de tine cu coada sus în aer, iar vârful va face o mică mișcare tremurătoare, asemănătoare cu modul în care un șarpe cu clopoței își scutură coada.

Folosesc acest limbaj al cozii de pisică pentru a-ți semnala ție sau altor pisici că sunt gata de interacțiune și, de obicei, vor toarce, își vor freca fața de tine și, uneori, vor putea să miaune fericite.

Înfășurarea cozii

Ocazional, când pisica ta vrea să-ți arate afecțiune, își poate înfășura coada în jurul mâinii, brațului sau chiar gâtului tău. Cu toate acestea, acest lucru este mai puțin obișnuit, deoarece majoritatea pisicilor tind să-și arate dragostea pentru tine atunci când te împing cu capul.

Coada înfoiată

Când coada pisicii tale devine cu adevărat înfoiată, este pentru că se simte ca și cum ar fi în pericol. În general, fac acest lucru în timpul unei confruntări, fie cu un alt câine, pisică sau poate cu aspiratorul tău super înfricoșător. Ele se înfoaie pentru a încerca să pară mai mari și mai înfricoșătoare pentru inamicul lor, motiv pentru care își vor arcui și spatele.

Zvâcnire în somn

Uneori, când pisica ta doarme și o mângâi sau vorbești cu ea, s-ar putea să-i zvâcnească coada. Acest limbaj cu coada la pisică este modul lor de a spune: „Știu că ești acolo, dar mă simt suficient de în siguranță pentru a continua să dorm oricum.”

A flutura coada în timp ce stă întinsă

Dr. Ernie Ward sugerează, de asemenea, că, uneori, fluturarea cozii de pisică poate indica faptul că suferă sau se simte rău. Dacă pisica ta stă întinsă și își flutură coada în timp ce se comportă nepotrivit - cum ar fi să nu mai mănânce sau să petreacă mult timp ascunsă - s-ar putea să se simtă rău. Dacă ești îngrijorat de sănătatea pisicii tale, du-o la veterinar cât mai curând posibil pentru un diagnostic.

Acum știi toate motivele pentru care pisicile dau din coadă!
Nu uita să fii atent la limbajul cozii pisicii tale data viitoare când te duci să o îmbrățișezi - te va ajuta să eviți loviturile sau mușcăturile surpriză!

Vrei să afli de ce torc pisicile?

Află în articolul nostru distractiv, în continuare.