Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisicuța cu blană deschisă ținută de femeie.

Adopția unui pui de pisică?

10 minute de citit

Adopția unei pisici este palpitantă, dar poate fi și puțin copleșitoare.

Iată cum să adopți o pisică în pași simpli.

Adăugarea unei feline în familie este un lucru fantastic.
Dar să decizi dacă să iei un pui de pisică dintr-un adăpost sau să cumperi unul de la un crescător poate fi puțin copleșitor.

Nu îți face griji – adoptarea unei pisici nu este atât de dificilă odată ce te familiarizezi cu fiecare opțiune și iei în considerare câțiva factori importanți, cum ar fi rasa, sănătatea și chiar costul.

Iată ce trebuie să știi pentru a putea parcurge procesul de adopție cât mai ușor posibil.

Adopția unei pisici sau pui de pisică dintr-un adăpost

Există atât de multe pisici și pui de pisici care caută o a doua șansă la o casă iubitoare.

Dacă te-ai hotărât să oferi unei pisici dintr-un adăpost o casă permanentă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să găsești un adăpost potrivit sau o organizație de caritate cu o reputație consolidată.

Poți găsi cu ușurință multe dintre acestea căutând online centre locale. Odată ce ai găsit unul, majoritatea au directoare online ale pisicilor pe care le au în prezent spre adopție. Ca alternativă, poți vorbi cu personalul centrului pentru sfaturi despre tipul de pisică care ți se potrivește.

O altă opțiune bună este să întrebi medicul veterinar local, deoarece acesta va colabora adesea cu un adăpost sau cu o organizație de caritate și, de asemenea, știe dacă vreunul dintre pacienții săi felini va avea în curând vreun pui pe care proprietarul vrea să îl dea! Un lucru de care trebuie să fii conștient este că unele centre de adopție pot aranja o vizită la domiciliu înainte de a da spre adopție oficial o pisică, pentru a se asigura că este un mediu potrivit.

Dacă ai și alte animale de companie sau membri ai familiei, ar putea dori și ei să vină la vizitele inițiale pentru a se asigura că vă înțelegeți cu toții.

Obținerea unui pui de pisică de la un crescător

Dacă dorești să cumperi un pui de pisică cu pedigree de la un crescător, există câteva moduri prin care poți găsi un crescător de pisici responsabil.

Dacă ai în minte o anumită rasă, poți încerca să cauți la clubul lor de rasă; aceasta este, adesea, o modalitate fiabilă de a găsi un crescător de bună calitate și de încredere.
Nu îți recomandăm să folosești forumuri și grupuri de Facebook, deoarece aceste informații pot fi părtinitoare și este posibil să nu fie de la profesioniști.

De asemenea, poți încerca să iei legătura cu medicul veterinar local pentru a-l întreba dacă cunoaște crescători potriviți în zonă.
Sunt șanse să o facă, deoarece va fi responsabil pentru administrarea controalelor inițiale de sănătate și a vaccinărilor pentru puii de pisică.

La ce să te aștepți de la un crescător de pisici?

Când adopți un pisoi de la un crescător, este important să te asiguri că respectă politicile de reproducere recomandate. Crescătorul ales de tine ar trebui, de asemenea, să-ți permită să vezi puiul de pisică împreună cu mama sa și cu restul fraților săi și să te lase să îi iei pe toți în brațe.

Examinarea mamei este esențială, deoarece nu numai că te va ajuta să te asiguri de faptul că genele puiului de pisică sunt sănătoase, dar îți va oferi, de asemenea, o indicație cu privire la modul în care se va dezvolta puiul de pisică și la caracteristicile pe care acesta le poate avea.

Asigură-te că toți puii de pisică au ochi strălucitori și sunt sociabili – dacă par bolnavi sau nervoși, nu este o idee bună să cumperi puiul. Crescătorul ar trebui să îți ofere informații despre dieta și îngrijirea actuală a puiului tău de pisică. De asemenea, dacă puiul tău de pisică este de rasă, ar trebui să primești detalii despre descendența lui și un certificat de înregistrare.

Dacă este cazul, pot fi eliberate și certificate de sănătate pentru mamă și tată. În plus, ar trebui furnizate și datele ultimelor tratamente pentru purici și viermi și vaccinări. 

De asemenea, este o idee bună să afli ce fel de nisip pentru pisici folosește în prezent, deoarece ar trebui să continui să folosești același lucru pentru a ține pasul cu antrenamentul lor la litieră. Unii crescători îți pot oferi un pachet de îngrijire cu mâncarea, nisipul și jucăriile actuale ale puiului tău de pisică, pentru ca tu și prietenul tău blănos să aveți un start bun.

Cum să alegi o pisică perfectă pentru tine

Preferințe de personalitate Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când adopți o pisică este să te asiguri că are personalitatea potrivită pentru a se potrivi cu familia ta existentă.

Cum ai vrea să fie pisica ta? Aventuroasă sau timidă? Preferi o pisică liniștită sau energică?

Întreabă-te ce ai prefera și vezi dacă există trăsături de personalitate pe care le poți distinge în funcție de comportament.

Când ridici pisica, se cuibărește cu tine sau se mișcă liber pentru a-și continua explorarea?

Adăposturile îți vor putea oferi o istorie detaliată a originii rezidenților lor, precum și sfaturi despre care dintre pisicile lor s-ar potrivi cel mai bine familiei tale.

La fel ca atunci când decizi dacă să adopți o pisică sau să dobândești un pui de pisică, alegerea rasei de pisici potrivite pentru tine este un aspect cu adevărat important.

Deși trăsăturile de personalitate variază între pisici individuale, poți învăța multe de la tipul de rasă.

Centrele de salvare vor avea adesea o varietate de rase din care să aleagă, inclusiv pisici comune minunate (pisici domestice cu păr scurt sau cu păr lung)!

Ei vor avea o mulțime de informații despre ce rasă ar putea fi potrivită pentru tine.

De asemenea, merită să răspunzi la următoarele întrebări pentru a-ți restrânge opțiunile:

 • Cât timp poți aloca toaletării zilnice?
 • Cât de des ești acasă?
  Unele pisici sunt foarte sociabile și necesită ca cineva să fie în preajmă mult timp, altele sunt mai independente
 • Ai probleme de sănătate, cum ar fi astmul sau alergia la pisici?
 • Locuiești la țară sau la oraș?
  Este important să știi dacă poți avea o pisică de interior sau de exterior
 • Cât de mare este casa ta?
  Anumite rase de pisici, cum este Maine Coon, sunt foarte mari și au nevoie de mult spațiu
 • Ai și alte animale de companie, cum ar fi câinii?
  Unele pisici sunt mai predispuse să fie prietene cu câinii, așa că lucrul acesta merită luat în considerare. Poți folosi și selectorul nostru de rase de pisici pentru a găsi rasa potrivită pentru tine!

Există mulți pui de pisică adorabili care nu aparțin unei rase anume.
Sunt cunoscute ca pisici comune și au furat multe inimi cu inteligența și aspectul lor frumos.
Așadar, dacă nu ești sigur ce rasă de pisici să alegi, există întotdeauna un pui de pisică comună care caută o casă iubitoare.

Vin în toate culorile, majoritatea au părul scurt, ceea ce înseamnă mai puțină îngrijire și au o asemenea varietate de temperamente, încât cu siguranță îl vei găsi pe cel cu o personalitate care să se potrivească ție și familiei tale.

Fie că intenționezi să adopți un pui de pisică dintr-un centru de salvare sau să alegi unul dintr-un centru, este important să verifici dacă acesta are o stare bună de sănătate.

În primul rând, puii de pisică nu trebuie separați de mame până când nu sunt complet înțărcați. Aceasta se întâmplă de obicei în jurul vârstei de 9 săptămâni.

Privind puiul de pisică, ar trebui să aibă ochii curați și limpezi, fără secreții, deoarece acest lucru ar putea indica o problemă respiratorie.
Nasul trebuie să fie limpede, rece, ușor umed și curat de mucus sau semne de strănut.
Urechile ar trebui să fie curate și roz - petele negre și o scurgere maro închisă, precum și ceara în canalul urechii pot indica acarieni.
Deși acarienii sunt ușor de tratat, ar putea sugera că puii de pisică sunt prost îngrijiți.

Apoi, privește mai atent pisoiul. Cum arată burta? O burtă umflată ar putea fi cauzată de o alimentație proastă sau de viermi. De asemenea, ar trebui să le verifici fundul pentru orice semne de diaree.

Blana trebuie să fie lucioasă, fără pete mate, iar picioarele trebuie să fie drepte și bine formate, permițând pisicii să se miște și să sară cu ușurință. De asemenea, verifică cum interacționează puiul de pisică cu ceilalți pisoi și cu mama. Un pui de pisică sănătos ar trebui să fie atent și curios față de împrejurimile sale.

Lista de verificare pentru adopția pisicilor

Următoarea listă de verificare pentru adopția pisicilor conține câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când îți adopți prietenul felin.

 1. Cum este casa ta?
  Dacă ai o mulțime de spațiu sigur în aer liber, atunci ia în considerare relocarea unei pisici în aer liber. Dacă locuiești într-un apartament, o pisică de interior va fi mai bine obișnuită să trăiască într-un astfel de spațiu.
 2. Cât de aglomerat este stilul tău de viață?
  Dacă ieși des din casă, o pisică despre care se știe că este destul de independentă poate fi o potrivire mai bună pentru stilul tău de viață.
  În mod similar, dacă nu ai timp, alege o rasă cu mai puține cerințe de îngrijire.
 3. Ai deja animale de companie?
  Unele pisici se înțeleg bine cu alte animale, în timp ce altele preferă să fie mai solitare.
  Dacă ai deja alte animale de companie, asigură-te că alegi o pisică care se va înțelege bine cu ele.
 4. Ai copii mici?
  Este posibil ca unele pisici să fi avut experiențe în viața lor care le fac mai timide sau mai izolate.
  Dacă ai o familie cu copii mici, încearcă să găsești o pisică care să se bucure de toată atenția pe care o va primi!

Ia în considerare facturile

Costul adoptării unui pui de pisică sau al unei pisici variază în funcție de organizația, centrul de salvare a pisicilor sau crescătorul pe care îl alegi.

Majoritatea adăposturilor solicită plata unei taxe de adopție înainte de a-ți duce animalul acasă, iar costul acesteia variază de la o organizație la alta.

Această taxă acoperă îngrijirea și tratamentul pe care pisica ta le-a primit în timpul petrecut în centru – inclusiv costurile veterinare inițiale, cum ar fi cele cu sterilizarea și vaccinările pentru puii de pisică. Cu toate acestea, ar trebui să iei în considerare și alte costuri, inclusiv hrana și vesela pentru animale de companie, un pat, o litieră, așternut și probabil un coș de transport pentru pisici pentru transportul pisicii acasă.

Probabil cel mai mare cost de luat în considerare sunt facturile veterinare.

Articole asemănătoare: