Pentru ei, toată pasiunea noastră

Mişcarea şi greutatea la pisici

Pisicile sunt foarte cunoscute pentru spiritul lor de vânătoare, flexibilitate și agilitatea în mișcări. De aceea, mișcarea regulată și menținerea unei greutăți optime sunt aspecte vitale în îngrijirea lor, având un impact major asupra sănătății.

Mișcarea și greutatea se află în strânsă legătură întrucât, spre exemplu depășirea limitelor recomandate de greutate, poate avea consecințe asupra mobilității pisicilor. Mai mult, pisicile supraponderale sunt mai predispuse la probleme de sănătate, decât cele cu o greutate corespunzătoare. Printe afecțiuni regăsim diabetul, bolile de inimă și chiar artrita care provoacă dificultăți de mișcare, cățărat sau alergat, conducând la o scădere a nivelului de activitate și ajungând până la sedentarism.

Dacă îți dorești să incluzi o rutină de mișcare în programul de zi cu zi al pisicuței tale, este important să ai în vedere vârsta și nivelul ei de energie pentru a adapta exercițiile fizice conform nevoilor specifice. Pisicile tinere și active se vor bucura de sesiuni lungi și intense de joacă, în timp ce pisicile senioare și mai puțin active vor prefera activități mai lente, scurte și bineînțeles mai puțin solicitante.

Află toate informaţiile pe care trebuie să le ştii despre păstrarea sănătăţii pisicii tale – de la mişcare, la menţinerea greutăţii.

Arată 2 din 2 articole
Articole populare