Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Gustări și recompense pentru pisici

Gustări și recompense pentru pisici

2 minute de citit

Ca iubitor de pisici, vei ști ce tentant este să oferi prietenului tău blănos recompense și delicatese, în paralel cu mesele sale principale.

Pisicile și laptele

Ai auzit vreodată zicala „pisica a mâncat smântâna”? Tradiția spune că pisicilor le place laptele – dar, de fapt, sistemul lor digestiv nu este proiectat să facă față lactozei din lapte (un tip de zahăr natural găsit în produsele lactate). De fapt, multe pisici vor suferi de diaree dacă primesc lapte de vacă. Laptele pentru pisici este sărac în lactoză, pentru a evita problemele digestive. Ca orice alt aliment, acest tip lapte conține calorii care trebuie luate în calcul pentru o dietă echilibrată. Laptele special pentru pisici nu trebuie folosit ca înlocuitor pentru apă – dacă oferi pisicii o formulă specială de lapte, trebuie să reduci aportul general de calorii.

Recompensele pentru pisici

Recompensele și biscuiții pentru pisici pot fi utile pentru alintarea prietenului blănos. Tuturor ne place să oferim recompense gustoase animalului nostru, pentru a-i arăta cât îl iubim! Nu uita să reduci în mod adecvat masa principală a pisicii, dacă îi oferi recompense și alege-le pe cele echilibrate nutrițional, pentru a evita dereglarea dietei. Pentru pisicile foarte tinere sunt disponibile recompense pentru pui, dar acestea nu sunt recomandate. Aici poți găsi mai multe despre cum să hrănești puiul tău de pisică: Cum să-ți hrănești pisoii. Atât la mesele principale, cât și la recompense, asigură-te că pisica ta are acces la apă potabilă curată și proaspătă în timpul zilei. Gândește-te să folosești ca recompensă bucăți din masa principală, mai ales dacă pisica este la regim special din motive medicale sau pentru pierderea în greutate, deoarece recompensele pot fi interzise. Dacă nu ești sigur, consultă veterinarul.

Articole asemănătoare