Pentru ei, toată pasiunea noastră

Călătoritul alături de câinele tău

Călătoriile reprezintă noi experiențe care ne oferă amintiri de neprețuit, iar alături de câini acestea pot deveni niște aventuri cu adevărat speciale. Plănuieşti să-ţi iei câinele într-o călătorie cu avionul sau cu maşina? Iată cele mai bune sfaturi pentru călătoritul alături de un câine.
Dacă intenționezi să pleci cu cel mai bun prieten al tău necuvântător asigură-te că ai toate documentele necesare la tine și că toate actele sunt valabile. 

De la carnetul de sănătate, certificatul de vaccinare până la, în unele cazuri, o autorizaţie de călătorie emisă de medicul veterinar sau de pașaport, toate trebuie să fie verificate atent. De aceea, este esențial să te pregătești și să planifici din timp excursia. Mai mult, ține cont de siguranța și confortul câinelui tău și ia în considerare toate aspectele ce țin de transport, hrană, apă, medicamente, lesă, cip și chiar o zgardă cu GPS sau orice altă măsură care-l va proteja de situații periculoase prevenind pierderea sa.

Înainte de a planifica, ia în considerare că nu toate locurile de călătorie sunt pet friendly, așa că este important să cauți destinații care permit accesul câinilor. Citește despre regulamentele locale pentru a evita problemele neplăcute în timpul călătoriei, iar dacă alegi să călătoreşti cu avionul, informează-te din timp despre condițiile pe care compania aeriană le impune pentru transportul animalelor de companie. Unele companii permit ca animalele de talie mică să călătorească în cabină, alături de pasageri, în timp ce altele cer ca animalele să fie transportate în cală.

Dacă mergi cu maşina, oferă-i un loc sigur cu suficient spațiu pentru a se mișca, dormi sau întinde și optează pentru o centură de siguranță pentru animale. Mai mult, consultă-te cu medicul veterinar pentru evaluarea stării de sănătate și pentru recomandarea unor medicamente antivomitive sau calmante dacă este cazul.

Pe parcursul călătoriei, acordă o atenţie deosebită comportamentului câinelui tău. Este posibil ca acesta să fie stresat sau neliniştit, aşadar fii răbdător şi înţelegător. Încurajează-l să se adapteze la noile condiţii şi să interacţioneze cu ceilalţi oameni şi animale pe care le întâlneşte.
La Purina, te sfătuim să ai mereu o atitudine responsabilă, să planifici totul până la cele mai mici detalii, pentru a te bucura de o călătorie de neuitat.

Articole populare