Norwich Terrier

Norwich Terrier

Acesta e unul dintre cei mai mici câini terieri. Are o blană sârmoasă, tare, rezistentă la intemperii, care poate fi roșcată, gălbuie, neagră, cenușie, albăstruie sau mar, care poate prezenta sau nu pete albe. Masculii adulți ajung la 61 cm și cântăresc în jur de 36 kg, în timp ce femelele măsoară în jur de 56 cm și cântăresc 30 kg.

 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câine Norwich Terrier există de peste 100 de ani. Strămoșii acestui câine micuț au inclus Border Terrier și strămoși acestuia, Cairn Terrier și Terrierul Roșu din Irlanda. La sfârșitul anilor 1800, aceștia erau populari printre studenții de la Universitatea Cambridge, atât de mult încât au devenit mascota lor. Unii dintre acești câini aveau urechi ascuțite, iar alții aveau urechi care coborau aproape de cap. În 1965, terrierul cu urechi lăsate a fost redenumit Norfolk Terrier.

Personalitate

Norwich Terrierii sunt câini mici plini de viață, prietenoși, care uneori pot fi cam încăpățânați. Se pot descurca bine cu copiii mai mari, iar mulți oameni în vârstă activi par să favorizeze această rasă. Ar trebui să fie socializați de la o vârstă fragedă, în special cu pisicile, deoarece le vor hărțui cu prima ocazie.

Sănătate

Norwich Terrier este, în general, un câine sănătos, rezistent, cu puține probleme de sănătate

Exerciții

Este nevoie de aproximativ o oră de exercițiu zilnic pentru un Norwich Terrier adult, care iubește să stea afară. Nu îi place nimic mai mult decât să i se permită să sape ore în șir, așa că o groapă săpată ar fi foarte apreciată și ți-ar salva grădina de gropi.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana dură,sârmoasă, este relativ ușor de păstrat în stare bună cu o periere regulată o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, blana necesită o periere manuala de două ori pe an. Un îngrijitor profesionist sau crescătorul poate să ofere sfaturi în acest sens.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.