Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
peste in mare

Regenerarea avansată a ecosistemului terestru şi acvatic

Depunem eforturi pentru a sprijini regenerarea solului şi a oceanelor.

Obiectivele noastre pentru 2030

Clima şi natura până în 2030: 

Trebuie să adresăm impactul nostru asupra întregului ecosistem şi, prin urmare, mai întâi ne concentrăm asupra acestor zone din cadrul impactului nostru. De exemplu, terenul şi îngrăşămintele pe care le utilizăm, modul în care contribuim la refacerea abilităţii solului şi a oceanelor de a capta carbonul şi biodiversitatea amândurora. Angajamentul nostru include următoarele obiective până în 2030: 

 • reducerea emisiilor noastre de CO2 cu 50%;
 • depunem eforturi pentru a reduce nitrogenul şi fosforul în exces din îngrăşăminte, în lanţul nostru de aprovizionare cu produse agricole; *TBC
 • depunem eforturi pentru a limita utilizarea terenurilor, precum şi a îmbunătăţi calitatea solului, prin practici agricole regenerative; 
 • depunem eforturi pentru a contribui la stoparea pierderii spaţilor naturale şi pentru a începe inversarea acestei tendinţe prin acțiunile noastre până în 2030;
 • vom adresa capturile accidentale cu ajutorul partenerilor noştri în ceea ce priveşte peştele (de exemplu, Parteneriatul pescăriilor sustenabile - PPS) şi vom colabora şi susţine Proiectele pentru îmbunătăţirea pescuitului (PIP) legate de speciile de peşti din produsele noaste;
 • vom întreprinde acţiuni prin intermediul proiectelor pentru restaurarea algelor şi a ierbii de mare, pentru a ajuta la captarea unei cantităţi mai mari de carbon şi la promovarea biodiversităţii.

 

Modul în care limitele planetare au inspirat Angajamentul nostru

Cu noile noastre Angajamente Purina, am extins domeniul de aplicabilitate şi ne-am stabilit un nou ţel.
Ghidaţi de Cadrul limitelor planetare (Centrul de rezilienţă din Stockholm ), am observat domeniile în care compania noastră are cel mai mare impact negativ şi am stabilit obiective pentru şase din cele nouă limite planetare. Iar pentru că există o interconectivitate între limite, acţiunile noastre urmăresc să aibă un impact pozitiv asupra sănătăţii planetei noastre, din punct de vedere holistic, pentru a contribui în cele din urmă la regenerarea acesteia.

 

Angajamentul nostru

Schimbarea climei şi biodiversitatea sunt provocările de mediu cele mai stringente ale timpurilor noastre. 
Sistemele alimentare contribuie în mod negativ la 80% din despăduririle globale şi sunt responsabile pentru 29% din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG).  
Acestea sunt, de asemenea, cauza principală a pierderii biodiversităţii. 

Avem la dispoziţie acest deceniu pentru a reduce la jumătate emisiile globale de carbon şi pentru a opri pierderea spaţiilor naturale.  
Având în vedere aceste aspecte, planul nostru este să: 
 

 • implementăm practici agricole regenerative pentru ingredientele noastre cheie, pentru a ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii solului, prin contribuirea la scăderea emisiilor de carbon la Zero net;
 • depunem eforturi pentru a limita utilizarea terenurilor şi pentru a reduce nitrogenul şi fosforul în exces din îngrăşăminte, în lanţul nostru de aprovizionare cu produse agricole;
 • ajutăm la dezvoltarea biodiversităţii terestre şi acvatice, prin integrarea acestor acţiuni în lanţul nostru de aprovizionare;  
 • întreprindem acţiuni prin intermediul proiectelor pentru restaurarea algelor şi a ierbii de mare, pentru a ajuta la captarea unei cantităţi mai mari de carbon şi la promovarea biodiversităţii; 
 • implementăm iniţiativa pilot de utilizare a algelor ca stimulent bio pe terenurile agricole şi susţinem cercetarea pentru a înţelege avantajele regenerării în ansamblu.

Află mai multe despre Zero emisii nete 

Regenerarea pe scurt

Practicile regenerative sunt, până la urmă, despre protejarea solului şi a oceanelor noastre împotriva degradării continue şi despre permiterea acestora să-şi refacă starea de sănătate. 
Atât solul, cât şi oceanele fac parte din acelaşi ecosistem, prin urmare, nu putem observa unul fără a înţelege impactul negativ asupra celuilalt. 
Un exemplu excelent de interconectvitate este cel al algelor.

 

Agricultura regenerativă este centrată pe îmbunătăţirea sănătăţii şi a fertilităţii solului şi are numeroase avantaje. Acestea includ îndepărtarea CO2 (dioxidului de carbon) din atmosferă şi stocarea lui sub formă de carbon în soluri. În mod similar, regenerarea oceanelor poate ajuta la eliminarea dioxidului de carbon în exces şi a altor poluanţi (precum emisii de la îngrăşăminte), prin captarea emisiilor în alge şi stocarea acestora în subsolul marin. Extractele de alge pot fi, de asemenea, utilizate în alte părţi ca înlocuitor cu conţinut scăzut de carbon, pentru a înlocui produsele şi materialele existente utilizate, precum îngrăşămintele sintetice.

 

Practicile regenerative au un potenţial impresionant de a capta CO2 din sol şi din ocean. Depunem eforturi pentru a ajuta la susţinerea regenerării amândurora.

Expertul Purina în Sustenabilitate 

 

 

Construim împreună cu CSV Nestlé

Aşa cum ne angajăm să îmbunătăţim viaţa animalelor de companie şi a oamenilor care le iubesc, compania-mamă, Nestlé, se angajează să aducă îmbunătăţiri calităţii vieţii şi să contribuie la un viitor mai sănătos pentru oameni şi familii, începând cu planeta şi comunităţile noastre.

Citeşte mai multe despre Nestlé în Societate 

Colaborarea noastră cu LENs Marea Britanie

Împreună cu Nestlé Marea Britanie, Nestlé Cereal Partners Marea Britanie şi Anglian Water, Purina Marea Britanie a investit într-o iniţiativă peisagistică din întreaga regiune, numită Landscape Enterprise Network (LENs). LENs este un mecanism independent prin care companiile ce au un interes comun pot colabora pentru protejarea mediului înconjurător. Fermierii implicaţi sunt finanţaţi pentru a implementa măsuri în vederea adoptării unei abordări regenerative în ceea ce priveşte agricultura. 

Acest prim proiect va avea un impact pozitiv asupra a 4.335 de hectare de teren din Estul Angliei. Măsurile finanţate de această înţelegere includ: culturi de acoperire, care protejează calitatea apei, iar stratul superior al solului este mai puţin expus eroziunii. Culturi reduse, pentru a ajuta la menţinerea solului mai sănătos şi la reducerea cantităţii de CO2 degajate în atmosferă. Rotaţia culturilor, pentru a reduce presiunea dăunătorilor, pentru a îmbunătăţi structura solului şi pentru a face posibilă scăderea dependenţei de îngrăşămintele sintetice. Şi plantarea de garduri vii, care pot crea un habitat pentru biodiversitate, pot capta carbonul şi pot aduce solului mai multe avantaje pentru sănătate.

Aceste soluţii bazate pe natură sunt fundamentale pentru agricultura regenerativă. Cu alte cuvinte, alimentele şi hrana pentru animale de companie pot fi produse cu un impact mai mic asupra mediului înconjurător şi pot chiar să ajute la regenerarea peisajelor, pe care ne bazăm pentru procurarea hranei şi ca zone unde putem locui şi de care ne putem bucura.

Află mai multe aici 

femeie care plimba caini pe plaja
Impactul nostru
Angajamentele noastre
Ne angajăm să facem mai mult din ceea ce contează pentru animalele de companie, pentru oamenii care le iubesc şi pentru planeta pe care o împărţim cu toţii. De aceea, ne angajăm să îndeplinim cele şase Angajamente Purina.