Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
femeie batrana care tine pe piept un pui de pisica portocaliu

Promovarea sănătăţii oamenilor prin puterea legăturii dintre animalul de companie şi proprietar

Credem că valorificarea puterii oferite de legătura dintre animalul de companie şi proprietar poate crea adevărate avantaje pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor. 

Obiectivul nostru

Până în 2030, ţinta noastră este să ajutăm 1.000.000 de persoane aflate în situaţii vulnerabile să-şi îmbunătăţescă sănătatea şi bunăstarea (Sistemul de referinţă 2021).

Angajamentul nostru

De ce este important?

Ca parte a activităţii noastre continue desfăşurate în comunităţile noastre, ştim şi vedem consecinţele vulnerabilităţii. Aproape un sfert din populaţia globală afirmă că nu are pe cineva pe care să poată conta pentru ajutor atunci când are probleme. În multe ţări europene, aproximativ un sfert din populaţie a declarat faptul că suferă de cel puţin o problemă de sănătate mintală. De asemenea, ştim din experienţă şi prin cercetarea noastră continuă că puterea legăturii dintre animalul de companie şi proprietar a ajutat multe persoane aflate în situaţii vulnerabile.  

Avem parteneriate de lungă durată în Europa, unde legătura dintre animalul de companie şi proprietar (prin intervenţiile, activităţile şi terapiile asistate de animale) a ajutat la susţinerea copiilor şi a adulţilor cu nevoile lor de sănătate fizică sau mintală şi a oferit rezultate pozitive. De exemplu, prin susţinerea cercetării în Spania, cu Universitatea Rey Juan Carlos şi Spitalul Niño Jesús din Madrid, în ceea ce priveşte avantajele câinilor de terapie cu copiii care au tulburări de alimentaţie, am văzut o scădere a anxietăţii şi a simptomelor de depresie, precum şi o creştere a stimei de sine.  
Continuăm să colaborăm cu partenerii noştri şi vom face posibilă împărtăşirea bunelor practici şi a rezultatelor obţinute.

De asemenea, vom susţine acest angajament prin intermediul Premiului BetterWithPets, pentru a premia organizațiile cu cel mai mare impact pozitiv, care valorifică puterea legăturii dintre animalul de companie şi proprietar şi produc o schimbare în ceea ce priveşte sănătatea şi bunăstarea copiilor sau a adulţilor aflaţi în situaţii vulnerabile. Poţi citi mai multe despre Premiul BetterWithPets mai jos. 

Urmărim să creăm o comunitate incluzivă, bazată pe colaborare, unde putem valorifica şi împărtăşi expertiza, bunele practici şi instrumentele necesare pentru a obţine un impact social pozitiv.

Premiul Purina BetterWithPets

În 2018, am lansat Premiul Purina BetterWithPets. Acest premiu era legat de convingerea noastră fundamentală că oamenii şi animalele de companie se simt mai bine împreună. Ştim că există magie în legătura dintre animalul de companie şi proprietar, care poate fi valorificată pentru a obţine schimbări pozitive în sănătatea şi bunăstarea oamenilor şi ale comunităţilor. Premiul venit în ajutorul antreprenorilor care au dezvoltat astfel de iniţiative. 
 

 

StreetVet, din Marea Britanie, a fost câştigătorul premiului nostru în 2020. Aceştia oferă îngrijire veterinară accesibilă şi gratuită animalelor de companie ale căror proprietari se confruntă cu lipsa unui adăpost. StreetVet a câştigat 50.000 CHF pentru a susţine lansarea programului de acreditare a primei pensiuni „pet-friendly” create vreodată, care permite proprietarilor fără adăpost ai unor animale de companie să fie cazaţi împreună cu acestea. 

Din 2023, Premiul BetterWithPets va avea loc o dată la doi ani cu un ciclu de subvenţionare de doi ani, până în 2030. Acesta se va concentra pe recunoaşterea şi susţinerea organizaţiilor excepţionale, care depun eforturi pentru a îngriji şi a susţine sănătatea oamenilor prin puterea legăturii dintre animalul de companie şi proprietar şi care se axează pe persoanele aflate în situaţii vulnerabile.

 

Totul în ceea ce priveşte „StreetVet” a fost pentru mine un proces incitant, de la o idee – pur şi simplu mi-am luat rucsacul şi am ieşit pe uşă, la o activitate pe care acum o realizez în fiecare zi. Aceasta se datorează voluntarilor noştri, care sunt minunaţi, şi a puterii oferite de legătura dintre om şi animalul său de companie, pentru că acesta este motivul pentru care cu toţii desfăşurăm această activitate. Cea mai bună parte a procesului şi a „StreetVet” a fost despre persoanele pe care le-am cunoscut în decursul său, fie stăpâni cu câinii lor sau persoane care voiau să aducă o contribuţie

Jade Statt, cofondator al „StreetVet”

„Pets In Hospitals”

Prin colaborarea noastră cu iniţiativa „Pets In Hospitals” în Spania, susţinem obţinerea accesului în spital al cânilor de terapie, pentru a ajuta la facilitarea activităţii profesioniştilor care lucrează cu persoanele în proces de recuperare. Un exemplu al activităţii desfăşurate de noi este colaborarea cu Spitalul Niño Jesús din Madrid şi cu Universitatea Rey Juan Carlos pentru a comanda un studiu cu privire la efectele intervenţiilor asistate de animale asupra adolescenţilor cu tulburări de alimentaţie, precum anorexia sau bulimia. Din rezultatele timpurii, am observat o creştere a „emoţiilor plăcute” ale pacientului (şi anume că acesta era mai relaxat, fericit sau vesel), îmbunătăţirea stimei de sine a acestuia şi indicatori scăzuţi în ceea ce priveşte anxietatea şi depresia.

De asemenea, colaborăm cu Clinica spitalului şi CTAC („Centro de Terapias Asistidas con Canes”) pe un proiect de cercetare pentru a observa avantajele terapiilor cu câini la copiii cu tulburări de neurodezvoltare. Această cercetare observă modul în care terapia asistată de animale de companie poate ajuta copiii cu tulburări precum ADHD (Sindromul de hiperactivitate şi deficit de atenţie), sindromul alcoolismului fetal, sindromul de stres post-traumatic şi tulburarea de spectru autist. Prin acest studiu ştiinţific, vor fi colectate date pentru a arăta impactul pozitiv pe care îl poate avea acest tip de terapie asistată de câini asupra îmbunătăţirii stimei de sine, a încrederii în sine, a abilitaţilor sociale şi a reglării problemelor emoţionale şi comportamentale.

Construim împreună cu CSV Nestlé

Aşa cum ne angajăm să îmbunătăţim viaţa animalelor de companie şi a oamenilor care le iubesc, compania-mamă, Nestlé, se angajează să aducă îmbunătăţiri calităţii vieţii şi să contribuie la un viitor mai sănătos pentru oameni şi familii, începând cu planeta şi comunităţile noastre.

Citeşte mai multe despre Nestlé în Societate 

femeie care plimba caini pe plaja
Impactul nostru
Angajamentele noastre
Ne angajăm să facem mai mult din ceea ce contează pentru animalele de companie, pentru oamenii care le iubesc şi pentru planeta pe care o împărţim cu toţii. De aceea, ne angajăm să îndeplinim cele şase Angajamente Purina.