Pentru ei, toată pasiunea noastră
Bakers

Coloranţi neartificiali în hrana pentru câini: ce este utilizat şi de ce

Am utilizat doar coloranţi siguri în hrana noastră pentru câini.

Ne-am schimbat reţeta ca răspuns la faptul că multe persoane reduc, în prezent, numărul de coloranţi artificiali din propriile diete. Am ascultat părerea clienţilor noştri şi am decis să eliminăm coloranţii artificiali şi din hrana noastră pentru câini!

Aceşti coloranţi artificiali au fost înlocuiţi de coloranţi proveniţi din natură; aceştia sunt obţinuţi din surse de origine animală, din plante şi din minerale. Prin prelucrare tehnică adecvată (precum încălzire sau extracţie), aceşti coloranţi pot fi utilizaţi în produse alimentare la scară industrială.

E141 (complexul de cupru al clorofilei) este un colorant obţinut din pigmentul natural care conferă plantelor şi algelor culoarea verde.

E120 (coşenilă/ acid carminic/ carmin) este un colorant obţinut din femela insectei coşenilă, iar utilizările sale includ băuturile alcoolice şi produsele din carne procesată.

E160b (annatto/ bixina/ norbixina) este un pigment obţinut din seminţele arborelui de achiote şi este utilizat pentru a oferi hranei o culoare galbenă sau portocalie.
Coloranţii artificiali sunt cei care nu provin din natură, ci sunt creaţi în mod sintetic.