Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan

De ce este mai bun puiul/ mielul/ somonul proaspăt congelat?

Purina a demonstrat că utilizarea bucăţilor selectate de pui proaspăt congelat oferă o digestie mai bună a proteinelor şi a grăsimilor şi o disponibilitate mai mare a aminoacizilor în comparaţie cu făina din carne de pasăre (datele din fişier).

Nu este suficient să ştii cât nutrient se află într-un anumit tip de hrană, ci mai degrabă ce cantitate din acel nutrient este biodisponibilă.

BIODISPONIBILITATEA reprezintă cantitatea de nutrient care este absorbită din tractul intestinal (sau digestiv) şi care este, de asemenea, disponibilă într-o formă care poate fi utilizată de ţesuturi.

DIGESTIBILITATEA este cantitatea de nutrient prezentă în hrană, care este absorbită de organism. Digestibilitatea unui nutrient este obţinută prin măsurarea cantităţii de nutrient transportate afară din organism. Aceasta nu măsoară cât de mult nutrient este, de fapt, disponibil pentru utilizare de către ţesuturile vizate.  

În timp ce digestibilitatea şi biodisponibilitatea sunt tehnici acceptate, în general, pentru determinarea valorii nutriţionale a unei hrane, biodisponibilitatea este considerată o măsurătoare mai delicată. Biodisponibilitatea nutrienţilor înseamnă obţinerea a tot ceea ce este mai bun din hrană. Cu cât este mai mare biodisponibilitatea, cu atât mai mulţi nutrienţi trec prin peretele intestinal şi ajung să hrănească celulele şi ţesuturile animalului de companie. Starea optimă de sănătate depinde de hrănirea completă a celulelor animalului de companie.

Purina a demonstrat printr-un studiu ştiinţific faptul că produsele Purina Pro Plan oferă niveluri mai mari de nutrienţi şi biodisponibilitate.