Numerele E din hrana pentru câini: ce sunt exact? Sunt naturale? Sunt sigure?
Prin prelucrare tehnică adecvată (precum încălzire sau extracţie), aceşti coloranţi pot fi utilizaţi în produse alimentare la scară industrială.
Coloranţii neartificiali pe care îi utilizăm au numere E doar ca modalitate legală de a-i identifica şi de a-i clasifica. Numerele E acoperă o gamă largă de substanţe, inclusiv coloranţi, conservanţi, antioxidanţi, emulsificatori, stabilizatori, agenţi de îngroşare şi agenţi de gelifiere alimentari, spre exemplu. Multe componente ale hranei naturale au numere E, precum Vitamina C, numită E300, vitamina D (E671), acidul lactic (E270) şi acidul citric numit E330, în cazul cărora numărul este sinonimul componentului chimic.
„E” vine de la Europa. Aceşti aditivi au fost supuşi unor teste riguroase de siguranţă şi sunt aprobaţi pentru utilizare în UE.